LUDI ZA STRUJAŠEM

IDE KO HALVA, A NITKO GA JOŠ NIJE PROBAO U samo dva mjeseca čak 10.000 europskih kupaca naručilo novi Nissan LEAF!

Na europskom tržištu predstavljen je u listopadu ove godine, a u Nissanu navode kako interes europskih kupaca nikad nije bio veći! Dakle, izgleda da su električni modeli europskim kupcima sve zanimljiviji.
 Zvonimir Jurčić

Iako će neki reći da električni automobili još ne mogu zaživjeti, prodajni rezultati ih opovrgavaju. Nissan Leaf prve generacije najprodavaniji je električni automobil na svijetu, a njegova druga generacija nedavno je predstavljena u Tokiju. Na europskom tržištu predstavljen je u listopadu ove godine, a u Nissanu navode kako interes europskih kupaca nikad nije bio veći! U dva mjeseca diljem Europe naručeno ih je 10.000, a predviđa se da će ta brojka ubrzano rasti kad u veljači 2018. LEAF stigne u prodajne salone. U isto to vrijeme 2010., narudžbe kupaca za originalni LEAF brojale su se u stotinama jer su kupci bili suočeni s novom i uzbudljivom, ali još uvijek neprovjerenom tehnologijom.

Nissan

Interes kupaca za novi LEAF dosad je potaknut prvenstveno pozitivnim reakcijama medija. Auto je pohvaljen zbog raznih novih inovacija i tehnologija koje donosi sa sobom, uključujući tehnologiju za pomoć u vožnji Nissan ProPILOT, i papučicu Nissan e-Pedal, koja vozaču omogućuje smanjiti uporabu papučice kočnice za čak 90 %. Uz to, novi LEAF ima doseg od 400 km! Mi smo u Tokiju prisustvovali svjetskoj premijeri, a detalje o tome možete pročitati ovdje.

Impresivnih 10.000 narudžbi kupaca zaprimljene su, a da novi LEAF nije bio fizički dostupan u prodavaonicama Nissana za probnu vožnju, te nije bilo nikakvog izravnog oglašavanja ili promoviranja upućenog kupcima. Dakle, izgleda da su električni modeli europskim kupcima sve zanimljiviji. Prve isporuke električnog Leafa bit će u veljači 2018. godine, a kod nas bi trebao doći mjesec dana kasnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:27