NAJVEĆI ČEŠKI SUV

Iduće srijede stiže potpuno nova Škoda Kodiaq: Ovo su prve službene skice i detalji...

Kodiaq će se voziti na poboljšanoj verziji MQB arhitekture, zadržavajući benzinske i dizelske pogonske sklopove uz hibridne opcije

Škoda Kodiaq

 Škoda

Iduće srijede, 4. listopada, Škoda će predstaviti potpuno novu generaciju Kodiaqa. Nakon špijunskih i službenih fotografija prototipa u maskiranoj verziji, Česi su u javnost upravo pustili prve službene skice druge generacije svog najvećeg SUV modela.

Ovo su detalji...

Novi Kodiaq dugačak je 4758 mm, širok 1864 mm i visok 1657 mm s međuosovinskim razmakom od 2791 mm. To ga čini 61 mm duljim od prve generacije i 110 mm duljim od potpuno električne Škode Enyaq.

Baš kao i mehanički povezani Superb, novi Kodiaq će voziti na poboljšanoj verziji MQB arhitekture, zadržavajući benzinske i dizelske pogonske sklopove uz dodavanje opcija blagog hibrida i plug-in hibrida.

image

Škoda Kodiaq

Škoda

Vrhunac ponude je PHEV varijanta, s motorom 1.5 TSI Evo 2 s jednim električnim motorom za kombiniranu snagu od 204 KS (150 kW).

Velika baterija od 25,7 kWh nudi električni domet od preko 100 km i podržava do 50 kW DC brzog punjenja. Snaga se isključivo prenosi na prednju osovinu putem 6-brzinskog DSG automatika, pa će se oni kojima je potreban AWD morati zadržati na standardnim modelima pokretanim 2.0 TSI i 2.0 TDI motorima. Konkretni detalji o svim motorizacijama bit će objavljeni na službenoj premijeri.

Škoda je dodatno povećala unutarnji prostor nove generacije.

Interijerom sada dominira 12,9-inčni zaslon osjetljiv na dodir u kombinaciji s 10,25-inčnim virtualnim kokpitom i head-up zaslonom.

Veličina prtljažnika je 75 litara veća nego prije, što rezultira impresivnih 920 litara u standardnom modelu s pet sjedala, ili između 340-845 litara u varijanti sa sedam sjedala.

image

Škoda Kodiaq

Škoda

Svjetska premijera održati će se 4. listopada 2023. u 18:45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:45