AKTUALNO

Igračka za bogate: Ovaj ogromni luksuzni kamper može plutati i po vodi!

Nakon što dostignete obalu nekog jezera potrebno je stati, no samo kako bi izvadili bove potrebne za stabilizaciju potrebnu za plovidbu
CAMI Terra Wind
 CAMI

Zamislite mogućnosti ljetovanja koje nudi ova kamp-kućica koja je ujedno i svojevrstan čamac. John i Julia Giljam, osnivači Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI) su zamislili, i osmislili kamper Terra Wind. Ovaj kamper omogućuje odmor na asfaltu i vodi.

Dugačak je oko 13 metara, a izgledom liči na mnoge druge kampere, osim što je sposoban prijeći jezera i rijeke. Međutim, CAMI savjetuje ne ići u more, stoga su transatlantska putovanja izvan granica, iako Terra Wind nudi udobnost kakva se može pronaći u nekim jahtama.

image
CAMI Terra Wind
CAMI

Kad je na cesti, Terra Wind je sposoban razviti maksimalnu brzinu od 128 kilometara na sat. Jasno je da to nije broj koji će pobijediti na utrkama, no svejedno, to je odlično za kuću s kotačima. Pokreće ga Caterpillarov 3126E turbodizelski motor koji proizvodi 334 KS (246 kW).

image
CAMI Terra Wind
CAMI

Međutim, magija počinje tek kad asfalt prestaje. Nakon što dostignete obalu nekog jezera potrebno je stati, no samo kako bi izvadili bove potrebne za stabilizaciju automobila za njegovu plovidbu. Nakon stabilizacije, ponovno pokrećete motor i ulazite u vodu, gdje je Terra Wind sposoban postići maksimalnu brzinu od 8 čvorova na sat (14 km/h). Možda se čini malo, no s ovim kamperom bitno je putovanje, a ne odredište.

image
CAMI Terra Wind
CAMI

Kad smo spomenuli razinu udobnosti koja se može pronaći u jahtama, mislili smo na namještaj tipičan za dnevnu sobu, mramorne podove, bračni krevet, kožne presvlake, granitne ploče i još mnogo toga. Naime, CAMI je otišao korak dalje i ugradio jacuzzi s opcijom hidromasaže. Tu je i platforma za sunčanje, ronjenje ili skladištenje dva jet skija.

image
CAMI Terra Wind
CAMI

Sve ovo dolazi sa svojom cijenom – visoku razinu luksuza i dvostrani karakter kampera CAMI je procijenio na 715.000 eura (5,362.000 kuna) za ulaznu varijantu. Primjerak koji možete vidjeti na fotografijama košta više od milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:59