STVOREN ZA IZLETE

Ima kreveti, tuš i frižider: Ova neobična Dacia Jogger je najjeftiniji novi kamper na svijetu

Automobil je nastao na osnovi vrlo popularne Eco-G izvedbe Joggera s motorom na plin, 100 KS i automatskim mjenjačem

Dacia Jogger Camper

 Camperiz

Dacia je nedavno najavila kako radi na razvoju kamperske varijante svojeg popularnog Joggera, no prestigla ju je mala španjolska tvrtka Camperiz koja je napravila svoju varijantu Joggera kampera.

Najjeftiniji novi kamper na svijetu ne nudi obilje prostora, no za dvije osobe ili obitelj voljnu spavati u dodatnom šatoru će jako dobro poslužiti.

image

Dacia Jogger Camper

Camperiz

Automobil ima pet sjedala i mnogo praktične opreme koja će biti korisna na svakom izletu ili godišnjem odmoru. Unatoč svemu tome u auti ima i dosta iskoristivog prtljažnog prostora te ga se može jako dobro koristiti i kao automobil za svakodnevnu upotrebu.

Automobil je nastao na osnovi vrlo popularne Eco-G izvedbe Joggera s motorom na plin, 100 KS i automatskim mjenjačem. Razina opreme je Essential koja, između ostalog, donosi dodirni zaslon od 8 inča i krovne nosače.

image

Dacia Jogger Camper

Camperiz

Camperiz je automobil preradio tako da je u njega ugradio prilagodljivi preklopni krevet koji ima pretinac zapremine 60 litara, LED rasvjetu unutrašnjosti, pa čak i tuš sa spremnikom za vodu kapaciteta 12 litara. Među serijsku opremu spada i mali frižider kapaciteta 15 litara, prijenosno plinsko kuhalo te dva preklopna stolca s pripadajućim stolom.

image

Dacia Jogger Camper

Camperiz

No to nije sve. Uz nadoplatu moguće je dobiti Webasto grijanje, grijanje vode, pretvarač za struju od 220 V, šator za montažu izvan automobila i sustav krovnih kutija i nosača. Pravo je čudo kako su španjolski majstori sve to ugurali u ili na Jogger.

Kako bi svi električni uređaji u kamperskom Joggeru funkcionirali autonomno automobil je opremljen dodatnom baterijom kapaciteta 100 Ah.

image

Dacia Jogger Camper

Camperiz

Pravo iznenađenje je cijena. Automobil u Španjolskoj košta samo 23.295 eura što ga čini najjeftinijim funkcionalnim kamperom trenutno na tržištu. Cijene većih kampera nerijetko prelaze i 100.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:28