PORSCHE 911 GT3 TOURING PACKAGE

IMA NADE ZA AUTO ENTUZIJASTE: Porsche predstavio ultimativni vozački automobil s 500 KS, ručnim mjenjačem te cijenom od 152 tisuće eura

Porsche je ovim potezom odgovorio na potrebe tržišta na kojem u moru automatizacije, autonomne vožnje i električnih automobila još uvijek postoje entuzijasti za koje je automobil mnogo više od prijevoznog sredstva.

Porsche je u Frankfurtu među silnim električnim automobilima i vizijama budućnosti još jednom potvrdio da je "kralj" svoje tržišne niše. Oni su naime prikazali model 911 GT3 Touring Package- sportski superautomobil namijenjen vozačkim entuzijastima. Riječ je o modelu sa 4,0-litrenim atmosferskim motorom snage 500 KS (iz modela GT3) koji u odnosu na "obični" GT3 nema veliki spojler straga, ali umjesto automatskog PDK mjenjača dolazi isključivo s ručnim mjenjačem! Time su odgovorili na potrebe tržišta na kojem u moru automatizacije, autonomne vožnje i električnih automobila još uvijek postoje entuzijasti za koje je automobil mnogo više od prijevoznog sredstva.

Foto: Porsche

Ovaj model mogao bi s druge strane naljutiti vlasnike modela 911 R, još jednog primjerka s ručnim mjenjačem i 500 KS koji je na tržište plasiran prije dvije godine na salonu Ženevi u ograničenoj seriji (991 primjerak). Spomenuti model tako se prodavao se po suludim cijenama na tržištu rabljenih, a u Porscheu su ovim potezom očito htjeli stati na kraj preprodavačima koji su pritom inkasirali sulude cifre od prodaje. Vratimo se sada na predstavljeni GT3 Touring: ubrzanje do stotke iznosi 3,9 sekundi, a zbog izostanka masivnog spojlera maksimalna brzina iznosi 316 km/h, što je 2 km/h manje od običnog modela GT3.

U unutrašnjosti je Porsche želio stvoriti dojam klasičnog sportskog automobila namijenjenog "puristima", pa je tako koža zamijenila alkantaru, a upravljač je "očišćen" od prekidača. Vanjski izgled je, osim spomenutog izostanka stražnjeg spojlera, gotovo identičan modelu GT3, a zanimljivo je da su u Porscheu odlučili da će i cijena biti identična. Dakle, 911 GT3 Touring moći će kupiti svatko tko iskešira oko 152 tisuće eura (cijena u Njemačkoj), što je puno bolje od gotovo pola milijuna eura za koliko se donedavno prodavao 911 R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:26