INOVACIJA IZ ŠKODE

Ima smisla u mraku: kad već sve svijetli u današnjim automobilima, neka svijetli i ovo!

Inovacija koju su predstavili u Škodi osim što dobro izgleda ima i svoju funkciju budući da bojom pokazuje jesu li svi putnici zavezani
Škoda osvjetljenje prihvatišta za pojas
 ŠKODA

Većina novih modela u današnje vrijeme kao opciju nudi ambijentalno osvjetljenje koja se u nekim slučajevima, poput onog u Mercedesu, nudi u čak 64 različite nijanse, a sve to izgleda posebno impresivno po noći. I dok su neki oduševljeni tom stavkom, ima i onih koji smatraju da se time dobiva "ugođaj diskoteke"; pa ih po ulasku u automobil ugase ili ih uopće ne naručuju. Ipak, sigurno je da je trend na tržištu takav da će svi morati nuditi iste s obzirom da većina kupaca preferira ovakav način osvjetljenja pojedinih elemenata u unutrašnjosti koji pritom djeluje umirujuće (posebno ako odaberete primjerice plavu ili zelenu boju).

image
Škoda osvjetljenje prihvatišta za pojas
ŠKODA

A u Škodi su se sada sjetili kako unutarnje osvjetljenje iskoristiti za prilično korisnu stvar. Naime, patentirali su posebno osvijetljena prihvatišta pojasa koja svijetle crveno u slučaju da se osoba nije zavezala. Kada se pojas stavi na svoje mjesto, prihvatište postaje bijelo. To prije svega znači lakši pronalazak prihvatišta, posebno ako se vozite u tuđem automobilu, primjerice na stražnjoj klupi i to u mraku. Ipak, za razliku od primjerice nove Mercedes S-klase koja također ima osvijetljena prihvatišta na rubnim dijelovima, ova, kao što smo već napisali, mijenjaju boju ovisno o tome je li pojas stavljen ili nije. Iz Škode ističu kako je riječ o još jednom "Simply Clever" rješenju koje će biti posebno korisno roditeljima s djecom koji će moći već samim pogledom na stražnju klupu provjeriti jesu li se ona zavezala. Uz to, ističu kako će biti moguće i programirati posebno "svjetlo dobrodošlice" kako bi svi koji ulaze u automobil odmah primijetili prihvatišta što bi ih onda i podsjetilo da se moraju vezati. Palac gore za Škodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:22