TRENDOVSKI DODACI

Imate ih u autu? Ovo je deset potpuno beskorisnih stvari koje iritiraju vozače

Kako bi se izdvojili iz mase, vozači traže atraktivne i funkcionalne sitnice koje im uljepšavaju automobil

Dodaci u automobilu

Vozači automobile doživljavaju na razne načine. Jednima su samo prijevozno sredstvo i nužno zlo, drugima čisto zadovoljstvo, a trećima modni dodatak i statusni simbol u društvu. Kako bi se izdvojili iz mase, vozači traže vizualno atraktivne i funkcionalne sitnice koje im uljepšavaju vanjštinu i dnevni boravak u automobilu.

No, mnogi nemaju mjeru, za njih filozofija 'manje je više' ne vrijedi. Trpaj sve pa kako bude...

U moru korisnih stvari kojima se može 'nadograditi' automobil, izabrali smo deset potpuno beskorisnih koje iritiraju druge vozače.

1. Obiteljske naljepnice

image
Amazon

Za početak, da ne bude zabune: nemamo ništa protiv djece, dapače, obožavamo ih.

Ali obiteljske naljepnice na automobilu? Ne, ne i ne! Što ta naljepnica uopće znači? Da je u redu udariti neki drugi auto, ali ne vaš?

2. Zaštita od sunca, sjenila

image
Amazon

Zatamnjena stakla i serijski ugrađena sjenila po mjeri odlična su stvar, ali zaštita od sunca koju koristi većina vozača je potpuno beskorisna. Klimava su, sunce ih probija, a prozori se ne mogu otvoriti.

3. Navlaka za sjedala od drvenih kuglica

image
AliExpress

Naslon za sjedala od drvenih kuglica pružit će vam masažu tijela i komfor na razini predsjedničkih limuzina? Kako da ne. U stvarnosti se radi o tvrdoj podlozi koja će vas nažuljati nakon par kilometara.

4. Navijačke zastavice

image
eBay

U vrijeme nogometne euforije sve je dopušteno. Ljudi se voze u otvorenom prtljažniku, vise kroz prozor i izvode razne gluposti. Poseban kolorit daju zastavice na prozorima, vratima i ogledalima, no mnogi vozači nemaju mjeru pa svoje aute pretvaraju u nakaze. Sedam zastava na automobilu ne znači da ste nogometni fanatik.

5. Retrovizor vješalica

image
AliExpress
image
eBay

Retrovizor u automobilu većini vozača služi za bolji pregled igre iza sebe. Drugi pak svjesno smanjuju pregled ispred sebe jer na retrovizor vješaju potpuno beskorisne stvari. CD, zastavice, dječje cipelice, plišane životinje, lopte i disko kugle, samo su dio kolaža kojeg svakodnevno viđamo na retrovizorima. Aktualni trendovski dodatak na retrovizorima su zaštitne medicinske maske.

6. Navlaka za upravljač

image
Amazon

Zaštitna navlaka za upravljač ustvari štiti upravljač od vaših dlanova. Ok, ako je volan pretvrd i napravljen od jeftinog materijala razumijemo potrebu za mekanijim rješenjem, ali pojedini vozači nemaju ukusa.

7. Lažne ispušne cijevi

image
Arhiva Cropix

Mnogi automobili iz tvornice danas izlaze sa serijski ugrađenim lažnim ispušnim cijevima. Iako ih u tvornici fino zakamufliraju, oštrije oko primjetiti će lažnjak. Vozači kojima su velike ispušne cijevi fetiš, često ugrađuju na divljaka sklepane nastavke koji bodu oči prolaznika.

8. Kineska LED svjetla

image
Arhiva Cropix

U potrazi za povoljnijim financijskim rješenjima vozači kupuju sve i svašta. Ako vas na cesti zaslijepe svjetla drugog automobila, moguće da se radi o jeftinoj kineskoj verziji LED svjetala.

9. Lažni zvuk motora u kabini

image
Harman Kardon

Jeste li se ikada vozili u autu s lažnim zvukom motora u kabini? Ako niste, znajte da niste ništa propustili. Radi se o totalnom lažnjaku jer auto (u nekim slučajevima čak i dizelaš) odjednom dobije odličan zvuk. Razlog nije otvaranje "klapne" na ispušnom sustavu, već lažni zvuk koji dolazi iz zvučnika.

10. Spojler

image
Porsche

Skladno upakirani vizualni i aerodinamički dodaci na sportskim automobilima imaju funkciju i izgledaju fenomenalno. Problem je što predimenzionirane spojlere koriste vozači koji ne bi trebali. Komplekse izazvane neuglednom vanjštinom ili deficitom konja ne rješava niti jedan spojler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:17