STIŽE M SUPER SUV

IPAK SE NEŠTO VRUĆE KUHA U BAVARSKOM LONCU: BMW je podnio zahtjev za registraciju oznake 'X8 M' koja će krasiti najprestižniji M SUV model u povijesti

 
 BMW

Dani kad su modeli X5 i X3 bili jedini SUV-ovi u programu odavno su prošli. S obzirom na to da je ta tržišna niša posljednjih deset godina procvala i BMW drži korak pa tako danas imamo cijelu gamu SUV modela, od X1 i X2 s prednjim pogonom sve do prestižnog gorostasa X7.

No ni tu Bavarci ne staju: već tri godine poznajemo tvorničke skice budućeg najprestižnijeg modela X8, a najnovije glasine govore kako je u planu i vruća M izvedba - M45e.

BMW

Čini se da u BMW-u doista planiraju sportsku M izvedbu budućeg sportskog gorostasnog SUV-a, a to potvrđuje i objava član foruma Bimmer Post koji je otkrio zanimljiv dokument Njemačkog ureda za patente i zaštitne znakove.

Provjerom na web stranici Deutsche Patent-und Markenamt (DPMA), vidi se da je BMW 23. ožujka podnio zahtjev za registraciju oznake „X8 M“ koja je zaprimljena 1. travnja i sada čeka odobrenje.

Screenshot DPMA

No, što je zapravo uopće X8? Prema izvješćima, riječ je o ultraluksuznoj verziji SUV-a X7 s četiri sjedala, a za kojeg se vjeruje kako će debitirati do kraja godine ili početkom 2021.

Međutim, sva je prilika da će to prvo biti koncept, a tek 2022. godine i potpunosti serijski model.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:04