J.D. Power

Istraživanje: Alfa Romeo na vrhu studije indeksa zadovoljstva kupaca, Porsche drugi

Alfa Romeo je ove godine na vrhu studije u premium segmentu s ocjenom zadovoljstva od 833, što je prilično iznad prosjeka

Alfa Romeo Tonale

 Alfa Romeo

Pisali smo o rastućim cijenama novih automobila u više navrata, ali moramo se ponovno vratiti na tu temu. Očekuje se da će se situacija normalizirati tek krajem sljedeće godine, a ovoga puta nova studija američkog J.D. Powera baca više svjetla na zadovoljstvo kupaca. Postoje jasni pobjednici u novoj studiji, ali općenito, industrija bilježi pad u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima.

image

Alfa Romeo Giulia i Stelvio

Alfa Romeo

Kada su cijene novih automobila počele rasti 2021., zadovoljstvo kupaca ostalo je visoko zahvaljujući vrijednostima zamjene višima od očekivanih. Međutim, situacija nastavlja eskalirati ove godine, a zalihe novih vozila su na rekordno niskim razinama. To zauzvrat omogućuje trgovcima da naplaćuju veće cijene, što snižava indeks zadovoljstva.

image

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo

Bez obzira na stanje na tržištu, uvijek je bilo dobitnika i gubitnika. Alfa Romeo je ove godine na vrhu studije u premium segmentu s ocjenom zadovoljstva od 833, što je prilično iznad prosjeka industrije od 786. Porsche je na drugom mjestu s ocjenom 831, dok je Lexus treći s ocjenom 819. U mainstream segmentu, Buick je na prvom mjestu s ocjenom 825, a slijede ga Dodge (816) i Subaru (804).

image

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo

Općenito, studija J. D. Powera zaključuje da su – i to ne bi trebalo biti iznenađenje – kupci sretniji kada plaćaju manje. Zadovoljstvo među kupcima koji su platili više od "normalne" cijene iznosi 757, dok je zadovoljstvo među onima koji su platili "normalnu cijenu" znatno veće i iznosi 850.

image

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo

Što se tiče marke s najboljim učinkom u ovoj studiji, čini se da Alfa Romeo dobro radi kako bi zadovoljila svoje kupce u vrijeme visokih cijena novih automobila i sporih isporuka. S osvježenim i novim proizvodima koji uskoro dolaze, trend će se vjerojatno nastaviti – a očekivana najava superautomobila 2023. sigurno će pomoći imidžu marke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:56