ZANIMLJIVA STUDIJA

Istraživanje pokazalo: Ovo su najpopularnije marke auta koje fanovi tetoviraju na svoje tijelo

Iznenađujuće, četvrto mjesto zauzima Pontiac, koji se pojavio na 1609 postova, usprkos činjenici da je marka ugašena 2010.
Instagram tetovaže
 Instagram screenshot

Većina automobilskih entuzijasta posjeduje barem nešto s logotipom svoje omiljene marke. To može biti privjesak za ključeve, majica, olovka, kapa i sličnih predmeta. Međutim potrebna je bitno veća predanost (da ne kažemo zaluđenost) kako biste simbol omiljene marke ili obožavani model tetovirali na vlastito tijelo.

Upravo time se pozabavila nov studija koja je pokazala kako su u tome najpredaniji ljubitelji Volkswagena, Jeepa i Cadillaca. Compare the Market je analizirao Instagram hashtagove i postove kako bi sastavili popis najčešće tetoviranih marki. Volkswagen tako zauzima prvo mjesto, s 5507 postova, te napominjemo da se računa sve što je povezano s markom sa sjedištem u Wolfsburgu,, bilo da se radi o logotipu, dijagramu zračno hlađene Bube ili prekidača paljenja Touarega V10. Jeep je završio na drugom mjestu s 2139 postova, a slijedi ga Cadillac s 1775 postova.

Iznenađujuće, četvrto mjesto zauzima Pontiac, koji se pojavio na 1609 postova, usprkos činjenici da je marka ugašena 2010. Holden se pojavio pri samom dnu top-ljestvice, ispred Lamborghinija i njegove na rezultat bi mogla utjecati činjenica da je General Motors najavio gašenje i te australske marke. BMW i Mercedes-Benz nalaze se na šestom, odnosno 12. mjestu. Alfa Romeo ne pojavljuje se među prvih 20, iako je njihov logo prepoznatljiv, baš kao i simbol Quadrifoglio verde, djetelina s četiri lista, no koja se lako može zamijeniti s irskim simbolom sreće na tetovažama.

Traženje objava na kojima se vidi tetovaža određenog modela otkrilo je još veća iznenađenja. Prema istoj studiji, najviše tetovirani naziv modela jest Chevrolet Impala, koji se pojavljuje u 823 posta. Pritom se više radi o modelima starijih kultnih generacija nego o novijim koje izgledom gotovo potpuno izgubile negdašnji kultni identitet.

Drugo mjesto pripalo je DeLoreanu DMC-12, koji je nadišao svoj status auto fijaska na kotačima zahvaljujući svojoj ulozi vremenskog stroja u filmu "Povratak u budućnost". Pojavio se u 800 postova. Chevroletova Corvette slijedi sa 180 postova, pa Volkswagen Buba (147 postova) i Mini Cooper (116 postova).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2020 00:43