AKTUALNO

Istraživanje pokazalo: Zašto vlasnici električnih vozila nisu zadovoljni brzinama kućnog punjenja

‘Poboljšanje iskustva vlasnika električnih automobila s obzirom na kućno punjenje trebao bi biti zajednički cilj svima‘

Chevrolet kućno punjenje (ilustracija)

 Chevrolet

Ako ste vlasnik EV-a, znat ćete da ima smisla puniti baterije svog automobila kod kuće. Dvije trećine kupaca se odlučuju opremiti svoje kuće punjačima. No, prema novoj studiji, vlasnici električnih vozila u SAD-u postaju sve nezadovoljniji svojim kućnim punjačima.

image

Volkswagen kućno punjenje (ilustracija)

Volkswagen AG

Prema J.D. Poweru, oni koji imaju vlastite punjače razine 2 frustrirani su kombinacijom rastućih troškova električne energije i sporih brzina punjenja. Na ljestvici od 1000 bodova, zadovoljstvo vlasnika električnih vozila s njihovim punjačima palo je za 12 bodova, na godišnjoj razini, na 740.

image

Ford kućno punjenje (ilustracija)

Ford

Tu je i pitanje edukacije, pri čemu je nešto manje od polovice ispitanih izjavilo da nisu bili upoznati s programima njihove komunalne tvrtke za pomoć u naplati u kućanstvu. "Kupci traže pomoć komunalnih tvrtki u upravljanju rastućim troškovima", rekao je Adrian Chung, direktor odjela za komunalne usluge u J.D. Poweru. "Povećanjem svijesti o dostupnim rabatima ili poticajima, vlasnici električnih vozila imat će koristi."

image

Chevrolet kućno punjenje (ilustracija)

Chevrolet

No, ima i dobrih vijesti. Studija je pokazala da su oni s trajno montiranim punjačima razine 2 daleko sretniji od onih s prijenosnim punjačima razine 1. Mogućnost zakazivanja punjenja također je važan aspekt, pri čemu je 35 posto onih koji koriste ovu mogućnost zadovoljno.

image

Tesla kućno punjenje (ilustracija)

Tesla

Međutim, kada se zadovoljstvo analizira prema marki, jasno je da neki proizvođači automobila moraju nešto poboljšati. Chevroletova rješenja za kućno punjenje postigla su loših 683 boda u ocjeni zadovoljstva, dok Ford sa 699 bodova nije prošao puno bolje. S druge strane, vlasnici Tesle najzadovoljniji su svojim rješenjima za punjenje, s ocjenom zadovoljstva od 790.

image

Tesla kućno punjenje (ilustracija)

Tesla

Ako proizvođači automobila žele da vlasnici zamijene svoja vozila s unutarnjim izgaranjem za električne automobile, onda je neophodno osigurati da kućno punjenje ne bude samo na dobroj razini, već da je bezbolno i bez problema.

“Bez obzira jeste li proizvođač automobila, trgovac ili komunalna tvrtka, poboljšanje iskustva vlasnika EV-a s obzirom na kućno punjenje trebao bi biti zajednički cilj svima”, rekao je Brent Gruber, izvršni direktor EV prakse u J.D. Poweru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:34