IZMJENA ZAKONA

Italija najavila rat vozačima električnih romobila: ‘Morat će ih registrirati i nositi kacigu‘

Ministar prometa Matteo Salvini obećao je da će riješiti prometne prekršaje koje rade vozači električnih romobila
 Profimedia

Električni romobili postaju sve veći problem na prometnicama u Europskoj uniji, a nedavno su gradske vlasti u Parizu donijele odluku o zabrani iznajmljivanja.

Novi udarac stiže iz Italije gdje će vozači električnih romobila morati registrirati i napraviti osiguranje svojih vozila.

Ministar prometa Matteo Salvini obećao je da će riješiti prometne prekršaje koje rade vozači električnih romobila. Predložena nova pravila također zahtijevaju da svaki romobil mora imati pokazivače smjera i da korisnici moraju nositi kacigu.

image
NurPhoto via AFP

Kako navodi Bloomberg koji je vidio nacrt izmjena talijanskog prometnog zakona, na meti su i iznajmljivači romobila koji će također biti suočeni s raznim restrikcijama i ograničenjima.

Za razliku od prijašnjih planova o kojima su pisali talijanski mediji, novi nacrt izmjena zakona ne predviđa registarske oznake na običnim biciklima.

image
Links

Među ostalim predloženim izmjenama zakona o prometu uključene su i strože sankcije za vožnju u pijanom stanju (doživotne zabrane) te stroža pravila za mlade koji su tek dobili vozačku dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:01