aktualno

Italija takve poplave ne pamti zadnjih 100 godina: Ferrari donirao milijun eura za pomoć

Podsjetimo, velika nagrada Emilije Romagne u Imoli koja se trebala održati ovog vikenda

Scuderia Ferrari, bolid 2023.

 AFP

Poplave nisu pogodile samo Hrvatsku, a i u Italiji je u nekim regijama kritično. Svaka pomoć je dobrodošla, a čuvena talijanska F1 ekipa Scuderia Ferrari donirala lokalnoj Agenciji za teritorijalnu sigurnost i civilnu zaštitu regije Emilia-Romagna milijun eura za pomoć u poplavama, javlja Hina.

Obilne poplave usmrtile su 13 ljudi, a tisuće su evakuirane u sjevernoj talijanskoj regiji Emilia-Romagna. Čak 23 rijeke su se izlile, a više od 400 cesta je oštećeno ili uništeno.

Ferrari je za pomoć donirao milijuna eura, pridruživši se regionalnoj kampanji prikupljanja sredstava, objavila je talijanska F1 momčad. "Ferrari je u teškim vremenima uvijek stajao uz svoju zajednicu", rekao je izvršni direktor Benedetto Vigna.

"Željeli smo pružiti konkretan i neposredan odgovor na najhitnije potrebe stanovništva Emilije-Romagne, koja je pogođena ozbiljnom ekološkom katastrofom. Uz koordinaciju lokalnih vlasti, kojima od srca zahvaljujemo na neumornom radu rada, ova će pomoć donijeti utjehu i opipljiv znak solidarnosti cijele obitelji Ferrari," dodao je.

Podsjetimo, velika nagrada Emilije Romagne u Imoli koja se trebala održati ovog vikenda, otkazana je nakon najgorih poplava u 100 godina na tom području.

Formula 1 tek treba trajno odlučiti o sudbini otkazane utrke u Imoli, ali čini se malo vjerojatnim da će događaj biti pomaknut za kasnije ove godine.

Velika nagrada Emilije Romagne druga je utrka koja je ispala iz kalendara Formule 1 za 2023. Velika nagrada Kine koja je prvobitno bila zakazana za travanj izbačena je iz kalendara zbog ograničenja uvedena Covidom u zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 14:35