plati, pa traži

Iz VW-ove online usluge odbili pomoći policiji u situaciji otmice dok se ne plati naknada za aktivaciju GPS-a

Detektiv je morao dati broj kreditne kartice predstavniku VW-a kako bi platio i tek tada je predstavnik dao GPS lokaciju vozila

Policija, ilustracija

 Profimedia

Volkswagen opisuje događaj koji je uključivao njihovu platformu mobilne online usluge putem aplikacije Car-Net za vozače kao "ozbiljno kršenje postupka" njihovog zaposlenika. Što se dogodilo? Naime, policijski detektiv u Chicagu (SAD) bio je prisiljen čekati 30 minuta i platiti naknadu za aktivaciju kako bi Car-net pokrenuo uslugu lociranja vozila koje je ukradeno.

Kad je detektiv koji je radio na ovom slučaju nazvao Car-Net i zatražio GPS lokaciju vozila u kojem je prema saznanjima policije oteto malo dijete, predstavnik im je rekao da je potrebno platiti 150 dolara za ponovno pokretanje usluge koja je na konkretnom vozilu bila istekla.

image

Policija, ilustracija

Profimedia

Detektiv se tada morao pobrinuti za dobivanje broja kreditne kartice vlasnice vozila i potom nazvati predstavnika Car-neta kako bi platio 150 dolara. Tek tada je dobio GPS lokaciju vozila", rekao je Christopher Covelli, zamjenik načelnika policije Chicaga, piše Chicago Sun Times.

Do tada je, međutim, prošlo 30 minuta, ali je dvogodišnji dječak u autu ipak lociran i srećom ostao neozlijeđen, no njegova majka je bila manje sreće. Dječak je ostao u ukradenom autu ispred kuće vlasnice, što policija istražuje i ne daje još puno detalja.

Njegova majka, koja je u šestom mjesecu trudnoće, vozila je dječaka i njegovog brata kući, a kada je stigla ispred doma odvela je unutra jedno dijete, međutim kad se vraćala po drugo, lopovi u ukradenom bijelom BMW-u gurnuli su je na zemlju i ukrali VW SUV, pregazivši je i slomivši nekoliko kostiju. Majka je navodno u teškom stanju i prevezena je u bolnicu gdje joj je pružena pomoć.

image

Volkswagen Car-Net, ilustracija

Volkswagen

Zbog nesporazuma s neproduženom pretplatom za VW SUV i zahtijevanje djelatnika Car-neta od detektiva da se prvo plati pretplata kako bi se dobila lokacija vozila, Volkswagen USA je ekspresno izdao priopćenje u kojem priznaje da je situacija pogrešno vođena te obećavaju da će to riješiti. “Volkswagen vrlo ozbiljno shvaća sigurnost svojih kupaca. Naše su misli sa žrtvama i njihovim obiteljima,” stoji u priopćenju proizvođača automobila. "Rješavamo situaciju s uključenim stranama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:02