SERIJE, FILMOVI, DOKUMENTARCI

IZBOR AUTO KLUBA: TOP 10 najboljih auto sadržaja koje u vrijeme pandemije i boravka kod kuće preporučujemo svakom ljubitelju automobilizma...

 

Pandemija korona virusom sve nas je potjerala u samoizolacije i karantene. Možda je prvih nekoliko dana bilo dobro za odmoriti, ali već sada je svima postalo dosadno.

Stoga su brojni izvori napravili popise automobilističkih filmova i serija za pogledati, ali većinu toga smo vidjeli već po nekoliko puta.

Mi smo, s druge strane, napravili popis filmova i serijala koji su ili poprilično novi te ne pretjerano poznati ili su stariji pa zaboravljeni. Svaki od tih sadržaja vrlo je zanimljiv i pružit će Vam dane uživanja u automobilističkim sadržajima.

Zahvaljujući internetu i različitim streaming servisima, u svakom trenutku su nam dostupni brojni auto-moto sadržaji, od kojih će se naći ponešto baš za svakoga.

Tako je Netflix nedavno objavio novu sezonu odlične kratke serije Drive to Survive, koja prikazuje sve događaje iza zavjesa Formule 1, a i tijekom ljeta je izašao serijal Hyperdrive, koji okuplja vozače diljem svijeta i izaziva ih na neobične utrke.

Na takvim servisima su se konačno pojavili i novi filmovi s automobilskom tematikom poput Izazivača: Le Mans '66, ali se uvijek lijepo prisjetiti i nekih dobrih starih klasika. No za one koji vole ponešto i naučiti gledajući serije ili emisije, savršen izbor je streaming servis Motortrend, koji nudi niz emisija s modificiranjem ili restauracijom automobila.

_DSF1810.RAF

1. Izazivač: Le Mans '66.

Ford protiv Ferrarija na utrci Le Mans tijekom 1960-ih godina jedno je od najboljih rivalstava u povijesti automobilizma, a ovaj film to odlično prikazuje.

during the Brazilian Formula One Grand Prix at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photograph by Vladimir Rys)
Photograph by Vladimir Rys

2. Drive to Survive

Ovo je serijal koji mora pogledati svaki ljubitelj Formule 1, jer detaljno prikazuje svaki detalj i dramu koji se događaju iza zavjesa poznatih timova.

3. Wheeler Dealers

Najpoznatija emisija o restauraciji najpoželjnijih automobila nedavno je započela s emitiranjem nove sezone, a to svakako ne bi trebali propustiti.

4. The Grand Tour

Veliki trojac Clarkson, Hammond i May uvijek pripremaju sadržaje pune brutalnih automobila i dobrog humora, a već početkom prosinca stiže nova sezona.

L-R: “Enzo” and Milo Ventimiglia in Twentieth Century Fox’s, THE ART OF RACING IN THE RAIN

5. Nevjerojatan život psa Enza

Još jedan od filmova koji je stigao u kina ove godine, a svojom pričom oduzima dah. Iako je film ispunjen dobrim autima i utrkama, budite spremni na val emocija.

6. Hyperdrive

Netflix je napravio kratki serijal koji uspoređuje s Brzim i Žestokima, ali u pravome životu. Okupljaju se vozači iz cijeloga svijeta, a pred njih se stavljaju do sad neviđeni izazovi.

7. Dobar posao u Italiji (1969.)

Mnogima je poznata samo moderna verzija ovoga filma, ali neki stari klasici jednostavno se ne mogu nadmašiti. Ako niste pogledali ovu verziju, nemate što čekati!

8. Top Gear

Iako je ova britanska emisija izgubila niz gledatelja odlaskom poznatog trojica, smatramo da svakako treba dati priliku i novijim voditeljima jer stvarno znaju kako zabaviti publiku.

ZAGREB, CROATIA – November 14. 2016: Discovery canal presentation of TV show Harley and the Davidsons with retro and historic motor bikes

9. Harley and the Davidsons

Kratki serijal iz 2016. godine mnogima je prošao ispod radara, ali svakako bi ga trebalo pogledati jer odlično prikazuje nastanak najpoznatijeg proizvođača motocikala.

10. No Man's Land (1987.)

Sredina 80-ih, Charlie Sheen i masovna krađa Porschea 911 – ovaj klasik ima sve sastojke za odličan akcijski film pa će vam ta dva sata proći kao samo deset minuta.

Extra: A Life of Speed: Juan Manuel Fangio Story

Netflix je prije nekoliko dana napravio i iznimno zanimljiv dokumentarac o vozaču Formule 1 iz 1950-ih godina – Juanu Manuelu Fangiu. U njemu možete vidjeti kakav je tada bio sport bez ikakvih sigurnosnih mjera

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:39