PREMIJERA

Izgleda kao potpuno novi model: Ovo je redizajnirana Kia Sorento

Sprijeda i u unutrašnjosti se Kia jako potrudila, te bi i ovo moglo proći pod potpuno novi model

Kia Sorento

 Kia

Samo nekoliko dana nakon što je Hyundai predstavio novi Santa Fe i šokirao automobilsku javnost, svoj veliki SUV promijenila je i Kia.

Ipak, Sorento definitivno ne šokira kao srodni Hyundai jer se radi samo o opsežnom redizajnu kojim je auto tehnički osvježen i vizualno približen manjem Sportageu.

Redizajn je došao u očekivano vrijeme, tri i pol godine nakon premijere aktualne generacije Sorenta. Kia je potpuno redizajnirala prednji dio auta, koji je sada vrlo neobičan, slično kao kod Sportagea.

Dominiraju svjetla u obliku slova T između kojih je nova maska. Tu je i potpuno promijenjen odbojnik te redizajnirani auto sprijeda ni malo ne podsjeća na verziju prije redizajna.

Gledano s boka je ipak mnogo jasnije da je ovo samo redizajn, a slično je i straga gdje je auto dobio novi odbojnik i blago promijenjena svjetla, koja se spajaju umjesto da budu odvojena kao na prethodnom modelu.

image

Kia Sorento

Kia

U unutrašnjosti se Kia jako potrudila, te bi i ovo moglo proći pod potpuno novi model. Armaturna ploča je potpuno promijenjena u smjeru minimalizma s manje fizičkih tipki i mnogo manjom jedinicom za kontrolu klima uređaja.

image

Kia Sorento

Kia

Promijenjeni su i ventilacijski otvori te mnogi drugi detalji.

image

Kia Sorento

Kia

Tu je i povećani zakrivljeni dodirni zaslon infotainment sustava (12,3 inča) te novi sustav provjere otiska prsta s kojim su povezane neke od funkcija auta, prije svega njegovo pokretanje.

Na detaljnije specifikacije ćemo morati čekati još par tjedana kada će uslijediti premijera automobila. Tada će Kia otkriti što se promijenilo s tehničke strane, no tu ne možemo očekivati tolike novosti kao kod dizajna.

Očekuje se da će u ponudi u Europi i dalje biti hibridni, plug-in hibridni model i dizel. Također još nema nikakvih informacija o datumu dolaska na tržište ili cijenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 15:09