NOVI TREND NA TRŽIŠTU

IZUMIRANJE VERZIJA S TRIMA VRATIMA: Nakon Audija A3, i novi VW Golf dolazit će samo s peterim vratima!

 
 / VW

Nakon što je potvrđeno da nova generacija Audija A3 neće dolaziti u verziji s trima vratima, već će se kupcima nuditi samo Sportback varijanta, sada dolaze nove informacije prema kojima će slična priča biti i s novom, osmom generacijom Volkswagena Golfa. Naime, prema pisanjima Autocara, zbog sve manje potražnje za kompaktima s trima vratima, Volkswagen je odlučio da sljedeća generacija Golfa neće imati spomenutu verziju. Osim toga, njemački proizvođač planira ukinuti i karavansko izdanje. Treba spomenuti i druge slučajeve: nova generacija Pola također je dostupna samo u praktičnijoj verziji s 5 vrata, nadolazeći Peugeot 208 također neće nuditi verziju s trima vratima, a ista sudbina čeka i novi Seat Leon.

A da je izbacivanje verzija s trima vratima opravdan potez proizvođača govori činjenica kako su prema rezultatima JATO-a prodajni rezultati za spomenuti segment sve lošiji. Oni koji se odluče kupiti mali gradski ili kompaktni automobil (što je također sve rjeđi slučaj pored crossovera i SUV-ova), u većini slučajeva se odlučuju na praktičniju verziju s peterim vratima.

JATO

JATO

Kako navode u JATO-u, kupci pažljivo odabiru između komfora, upotrebljivosti i dizajna, pa je logično da u tom slučaju kao racionalnije rješenje pokazuje odluka o kupnji modela s peterim vratima.

JATO

A kako stvari sada stoje, ubuduće te dvojbe neće ni biti, budući da će kupci biti dovedeni u situaciju gdje nema biranja. Nas zanima koje je vaše mišljenje, preferirate li verzije s trima ili peterim vratima? U komentarima nam napišite i svoje razloge...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:50