TEŠKA BITKA

Izvješće pokazalo: General Motors će gubiti novac na svojim električnim automobilima do 2025.

GM ima velike planove za svoju električnu liniju, ali profitabilnost neće biti takva u kratkom roku

GM-ovo glavno sjedište, Detroit

 Profimedia

General Motorsova električna vozila navodno još moraju prijeći dug put dok tvrtki ne donesu novac. Prezentacija za GM-ov dan za investitore u četvrtak opisuje tešku bitku s kojom se proizvođač automobila iz Detroita suočava u pogledu profitabilnosti svoje ambiciozne linije električnih vozila.

image

GM-ovo glavno sjedište, Detroit

Profimedia

Izvršna direktorica tvrtke Mary Barra u četvrtak će investitorima reći da njihova električna vozila neće biti isplativa do 2025., prenosi Bloomberg. Do tog datuma tvrtka namjerava prodati milijun električnih vozila godišnje. Do tada, planira se prodati oko 44.000 u 2022. - navodno s gubitkom.

image

GMC Hummer EV

General Motors

Očekuje se da će automobili s unutarnjim izgaranjem nastaviti financirati gubitke i drugi tehnološki razvoj. U prezentaciji proizvođača automobila stoji kako GM planira smanjiti troškove kako bi nadoknadio manjak dobiti. Čak su i njegove Ultium baterije 60% jeftinije od onih koje se nalaze u Chevy Boltu.

image

GMC Hummer EV

General Motors

GM želi postati vodeći proizvođač električnih vozila u svijetu. Njegovi su planovi ambiciozni, ali gradi postavu i infrastrukturu kako bi dovršio taj cilj. GM-ovi planovi da pobijedi gradskog rivala Forda ovise o njegovoj visoko skalabilnoj platformi; Ford je pobijedio GM na tržištu u ključnim segmentima.

image

GMC Sierra

General Motors

Električna linija proizvođača automobila također raste polako, ali sigurno. Trenutno nudi Hummer EV, Cadillac Lyriq, dvije verzije Chevy Bolta i dostavna vozila putem BrightDropa. Uskoro će ponuditi još nekoliko električnih vozila uključujući Blazera, Equinoxa, Silvera i druge.

image

Chevy Bolt

General Motors

Tvrtka također ima još vozila u pripremi koja tek treba biti objavljena. Hummer srednje veličine mogao bi biti na putu, a više električnih vozila pod markom Cadillac vjerojatno će se pridružiti Lyriqu i nedavno najavljenom Celestiqu. Buick će također biti potpuno električni proizvođač automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:30