TEHNOLOGIJA

Je li ovo budućnost? Pretvorite auto u svjetlosni show s novim, revolucionarnim osvjetljenjem

‘Magnina ‘Breakthrough‘ rasvjeta omogućuje povećanu slobodu dizajna i nudi više opcija za diferencijaciju robne marke‘

Magna 'Breakthrough' rasvjeta

 Magna Exteriors

Dobavljač autodijelova Magna najavio je svoju najnoviju inovaciju. Njihova tehnologija "Breakthrough Lighting" omogućuje proizvođaču automobila da u cijelosti pretvori dio karoserije u rasvjetni element. Tvrtka je pokazala mogućnosti tehnologije s, kako to naziva, "Litgateom". U ovom slučaju, cijela vrata prtljažnika su pretvorena u rasvjetni element.

“Magnina "Breakthrough" rasvjeta omogućuje povećanu slobodu dizajna i nudi više opcija za diferencijaciju robne marke koja može poboljšati iskustvo naših kupaca”, rekao je Grahame Burrow, globalni predsjednik Magna Exteriors.

“Budući da industrija gradi značajan zamah oko elektrificiranih i autonomnih vozila, očekujemo više želje za razvojem koji je neprimjetno integriran u vanjske površine".

"Breakthrough" rasvjeta skrivena je u materijalu dok se ne upali, zbog čega izgleda kao normalna ploča karoserije. U međuvremenu, zahvaljujući upotrebi termoplastičnih materijala, rasvjetne ploče se mogu oblikovati u složene oblike, što ih opet čini lakšim za dodavanje na vozilo.

To će ga, predviđa Magna, učiniti privlačnim dizajnerima koji sve više koriste rasvjetne elemente kao potpisne detalje automobila. Oni, međutim, nisu jedini kojima bi se tehnologija mogla svidjeti. Zbog veličine ploča koje su moguće s Breakthrough Lighting, inženjeri koji dizajniraju naprednu pomoć vozaču i autonomne tehnologije također bi to mogli smatrati korisnim.

S velikim platnom na kojem su crtali svjetlima u više boja, mogli bi koristiti ploče za prenošenje važnih sigurnosnih informacija drugim sudionicima u prometu. Međutim, za razliku od autonomne vožnje, ovo nije neka udaljena tehnologija koja se može dogoditi ili ne mora. Magna očekuje da će Breakthrough Lighting biti spreman za proizvodnju 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:02