FOTO, VIDEO

JEDAN OD NAJATRAKTIVNIJIH U KLASI: Predstavljen novi Peugeot 508 karavan!

 
 Peugeot

Kada je prije par mjeseci Peugeot plasirao slike druge generacije modela 508, mnogi su se pitali je li riječ o konceptu zbog futurističnog dizajna koji nimalo nije sličio konzervativnije oblikovanoj prvoj generaciji. Na salonu u Ženevi uvjerili smo se kako automobil izgleda odlično, a sada su objavljene slike karavanske verzije. Službenog imena 508 SW, ovaj model debitirat će na domaćem terenu - na salonu automobila u Parizu, a početak prodaje zakazan je za siječanj 2019. godine.

Foto: Peugeot

"Karavanska verzija, baš kao i nedavno prikazana limuzina također izgleda upečatljivo i oduzima dah", izjavio je izvršni direktor marke Peugeot Jean-Philippe Imparato. Visinom je ostao isti kao limuzinska verzija (tek 142 cm), dok je u dužinu narastao tek za 3 cm. Sve to pridonosi dinamičnosti modela koji prema ovim prvim slikama izgleda odlično! Pritom se itekako mislilo i na praktičnost, pa će putnici moći iskoristiti 530 litara prtljažnog prostora. Ta brojka sklapanjem sjedala raste na impresivnih 1780 litara!

U unutrašnjosti je sve ostalo kao i kod limuzine, što je odlična stvar. Privlačan izgled podrazumijeva i svu suvremenu sigurnosnu i multimedijsku podršku. Poznato digitalizirano vozačko okruženje (i-Cockpit) našlo je svoje mjesto i u karavanskom Peugeotu.

U ponudi će biti šest različitih motorizacija - dva benzinca i četiri dizelaša snage od 130 do 225 KS. Spominje se i plug-in hybrid verzija koja bi se na tržištu trebala pojaviti u drugoj polovici sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:46