nema emisija

Jednim pritiskom gumba: Tehnologija ovog startupa pretvara dizelska dostavna vozila u električna

I dok svijet postaje zeleniji, postoji mnogo savršeno dobrih starijih vozila koja se mogu prebaciti na električni pogon

Bedeo dostavno vozilo

 Bedeo

Iako se čini da je prijelaz na električnu energiju u punom jeku u mnogim dijelovima svijeta, to je upravo sve još u fazi prelaska. I dok svijet postaje "zeleniji", postoji mnogo savršeno dobrih starijih vozila koja se mogu prebaciti na električni pogon pomoću tehnologije tvrtki poput britanskog Bedea.

Njegov novi RE-100 Range Extender pomaže tvrtkama s velikim voznim parkom kombija da elektrificiraju svoja vozila. Tehnologija daje vozačima slobodu da se prebace sa standardnog dizelskog motora vozila na novo dodani električni pogon.

RE-100 Range Extender sastoji se od dva motora u kotaču i baterije, a sve je dizajnirao Bedeo. Kompaktni, lagani i učinkoviti motori zahtijevaju malo ili nimalo dodatnog prostora, što znači da dizelski motor može ostati na mjestu. U međuvremenu, baterija od 37 kWh je mala, što znači da nisu potrebne modifikacije ovjesa.

image

Bedeo dostavno vozilo

Bedeo

Cijeli sustav nudi vozačima domet do 117 km, što ga čini prikladnim za lokalnu dostavu. Međutim, Bedeo tvrdi da je kratki domet odabran planski. To znači da u zonama s niskim emisijama vozilo može voziti slobodno i nečujno, a može se oslanjati na dizelski motor za putovanja autocestom na duže udaljenosti.

"Stvorili smo novu kategoriju hibrida koja ne samo da zadovoljava potrebe tržišta nego i ubrzava dekarbonizaciju transporta”, rekao je Osman Boyner, osnivač Bedea. "Iako je održivost, naravno, ključni pokretač, održivost od kraja do kraja (cijeli životni ciklus) vozila također se mora uzeti u obzir".

image

Osman Boyner, osnivač Bedea

Bedeo

Boyner prihvaća da električna vozila zagađuju manje od tradicionalnih kombija na cesti, ali tvrdi da je jednostavno izbacivanje postojećih vozila rasipništvo. Štoviše, mnoge tvrtke koje se bave voznim parkom platile su skupu opremu, a ovaj komplet za pretvorbu omogućuje im naknadno opremanje tih vozila PHEV sustavom.

Bedeo kaže da se njihov RE-100 Range Extender može koristiti na velikim gospodarskim vozilima kao što su Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Fiat Ducato i Opel Movano, no namjeravaju u budućnosti moći preinačiti sva velika dostavna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. veljača 2024 22:20