OPASNOST ZA PJEŠAKE

Jesu li vlasnici električnih auta koji razvlače kabel za punjenje preko pješačke staze u prekršaju?

U nedostatku adekvatne infrastrukture, vlasnici električnih automobila često koriste ‘inovativne‘ načine punjenja

Razvučeni kabel za punjenje električnog auta (ilustracija)

 Facebook/ Sal Cameli

Punjenje električnih automobila za vlasnike koji nemaju garažu je ogroman problem. Nedavno smo pisali o računalnom tehničaru koji svoju Teslu puni putem zidne utičnice iz kuhinje svog stana, a kabel razvlači preko ‘pola ulice‘.

Da li je takva praksa uopće legalna?

Budući da je takav način punjenja sve češće prisutan na svim kontinentima, australski Drive potražio je odgovor od nadređenih službi jesu li vlasnici električnih automobila u prekršaju.

‘Punjenje električnog vozila s kabelom koji prolazi preko pješačke staze, ceste ili zelene površine krši lokalne zakone i predstavlja veliki rizik za javnu sigurnost, posebno za ljude koji imaju oštećen vid‘, rekla je za Heather Cunsolo, gradonačelnica Port Phillipa u Australiji.

‘Za kršenje zakona predviđena je novčana kazna od 960 dolara (910 eura). Ova pravila vrijede čak i ako stanovnici poduzmu sigurnosne mjere, poput korištenja ‘štitnika‘ za kabel‘ - zaključila je Cunsolo.

image

Razvučeni kabel za punjenje električnog auta (ilustracija)

Facebook/ Sal Cameli

Glasnogovornik australskog grada Boroondara složio se da je takva praksa nesigurna i protivna propisima.

‘Mi ne izdajemo dozvole građanima za postavljanje kabela za punjenje električnih automobila preko pješačkih staza jer to predstavlja opasnost za pješake‘, rekao je glasnogovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:12