ANGŽIRAO ODVJETNIKA

Još jedna tužba: Vlasnik potpuno novog Modela 3 tužio Teslu zbog značajnih manjkavosti

Vlasnik traži zamjenski model 3 kako bi se riješio problem, a koji bi bio isporučen iz Tesline tvornice u Kini

Tesla Model 3 Long Range

 Tesla

Teslina kvaliteta izrade često se dovodi u pitanje, a posljednja optužba tvrdi da je tvrtka u Njemačkoj prodala potpuno novi Model 3 s oštećenim točkama za podizanje. Problem je doveo do tužbe, a jedan njemački vlasnik traži zamjensko vozilo, prenosi AutoEvolution.

Njemački inženjer navodno je kupio Teslu Model 3 Long Range u veljači 2021. Kada je došlo proljeće, vlasnik je dogovorio zamjenu zimskih guma, samo da bi otkrio da je potpuno novi automobil imao značajna oštećenja. Tri točke podizanja ispod automobila pokazale su ozbiljna oštećenja.

image

Tesla Model 3 Long Range

Tesla

Prema izvješćima, istraga vlasnika otkrila je da su i drugi kupci bili pogođeni istim problemom, navodno uzrokovanim robotom u Teslinoj tvornici Fremont.

Prema riječima Christopha Lindnera, odvjetnika kojeg je angažirao vlasnik, iz Tesle su kasnije u pisanom obliku priznali kako su izmijenili proizvodni proces kako bi izbjegli slične nedostatke u budućnosti.

Linder je u Njemačkoj izgradio reputaciju "Teslinog odvjetnika" koji se redovito bavi slučajevima u vezi s vozilima tvrtke.

Prema njemačkom izdanju EFahrera, koji je prvi objavio priču, Teslin prvi odgovor bio je navod da su problemi kozmetički, što se rješava jednostavno, premazivanje oštećenih dijelova. Kada je vlasnik protestirao, tvrtka je navodno tvrdila da šteta nije pokrivena jamstvom. Međutim, Tesla ima jamstvo od 4 godine i 80.000 kilometara koje pokriva nedostatke u materijalu i izradi.

image

Tesla Model 3

Tesla

Vlasnik je tada angažirao Lindnera da iznese slučaj na sud u rujnu 2021., a odvjetnik je zatražio neovisni pregled vozila. DEKRA je pogledao automobil u travnju, utvrdivši da će odmah proći svoju prvu redovitu inspekciju kako to zahtijeva njemački zakon o cestama.

image

Tesla Model 3

Tesla

Zaključno, vještak je naveo da "Zbog oštećenja uočenog na podiznom profilu kućišta baterija, ispitna naljepnica ne može se dodijeliti vozilu". Vlasnik traži zamjenski model 3 kako bi se riješio problem, koji bi bio isporučen iz Tesline tvornice u Kini. Specifičan dio zahtjeva je da se automobil ne proizvodi u Teslinoj tvornici Fremont u SAD-u, te da vozilo bude besprijekorno pri isporuci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 22:25