vozi već 70 godina

‘Još sam jako fit!‘ Vjerojatno najstarijem vozaču kamiona na svijetu (90) produljili vozačku dozvolu

Brian vozi više od 70 godina, no iduće godine razmišlja o odlasku u mirovinu. Planira otići na Tajland sa svojom suprugom

Brian Wilson

 Profimedia

Živahni 90-godišnji vozač kamiona za kojeg se smatra da je najstariji vozač kamiona na svijetu trebao bi voziti još godinu dana kamione nakon što je prošao godišnji zdravstveni pregled.

Brian Wilson iz Sheffielda započeo je svoju karijeru kao vozač kamiona 1953. godine, kada je počeo isporučivati benzin za Esso. Sedamdeset godina kasnije, otac četvero djece i dalje se budi u 4 ujutro i u svojoj 12-satnoj smjeni vozi dostavni kamion na razne lokacije diljem Engleske, uključujući Rochdale, Birmingham i Newcastle, piše Daily Mail.

image

Brian Wilson

Profimedia

Baš kao i njegov kamion tehnički pregled i ovaj djedica zahtijeva potpuni zdravstveni pregled kod svog liječnika svake godine kako bi mogao dalje voziti. A nakon što je i ove godine prošao godišnji pregled, g. Wilson kaže da mu je drago što ne mora prestati voziti. "Ako se budem osjećao dovoljno fit, onda ću nastaviti iako sam u godinama. Svake godine moram na zdravstveni i drago mi je da sam prošao".

Prije nego što je počeo raditi za Esso, Wilson je vozio oklopne kamione tijekom svoje vojne državne službe 1950. godine, kada je bio stacioniran u Njemačkoj. Nakon povratka kući i rada za benzinsku tvrtku, počeo je raditi za očevu prijevozničku tvrtku, E. Wilson & Sons.

image

Brian Wilson

Profimedia

Na kraju je preuzeo tvrtku nakon što mu je otac preminuo 1970-ih i od tada je vodi. Tijekom godina kaže da je prošao milijune kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja - "oko 250 kilometara", kaže, "sve ovisi o tome koliko sam zauzet, a bio sam zauzet ovaj tjedan".

"‘Radim svaki dan i vjerojatno ću ovaj tjedan raditi više od 40 sati. Sutra ću raditi oko 12 sati jer ću krenuti u Birmingham oko 5 ujutro, a onda će biti 17 sati kad se vratim, ali već sam se navikao na to". Unatoč tome što vozi više od 70 godina, g. Wilson razmišlja o odlasku u mirovinu iduće godine i planira otići na Tajland sa svojom suprugom Mavis (89), koju je upoznao kad je imao 15 godina.

image

Brian Wilson

Profimedia

Nevjerojatno, g. Wilson nikada nije doživio nesreću u svim svojim desetljećima vožnje, a najdulje je odsustvovao s posla bilo je sedam tjedana kada je slomio stopalo u dobi od 40 godina. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najstariji muški nositelj dozvole za teretna vozila je Jack Fisher iz Ujedinjenog Kraljevstva, s 88 godina i četiri dana, od siječnja 2021. Svi nagovaraju Wilsona da podnese svoju prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:53