NE VJERUJU IM

Južna Koreja bi mogla kazniti Teslu zbog navodnog preuveličavanja dometa svojih vozila

Tesla tvrdi da je nepravedno kažnjavati ih kada i ostali oglašavaju performanse baterija prema istom testnom ciklusu

Tesla Model 3

 Tesla

Južnokorejski regulator razmatra nametanje kazni Tesli zbog otkrića da je proizvođač automobila preuveličao specifikacije svojih baterija. Korejska komisija za poštenu trgovinu (KFTC) poslala je izvješće proizvođaču električnih vozila da je preuveličao kilometražu nekih svojih modela, uključujući Model 3. Time je prekršen Zakon o poštenom označavanju i oglašavanju.

image

Tesla Model 3

Tesla

'Planiramo održati glavnu skupštinu kako bismo pregledali i utvrdili u kojoj je mjeri proizvođač automobila prekršio zakon i odlučiti o razini sankcija', rekao je dužnosnik KFTC-a. Komisija je utvrdila da je Tesla reklamirala domet od 446 kilometara za Model 3, bez obavještenja da bi domet mogao pasti za čak 40 posto na temperaturama ispod -7 stupnjeva.

image

Tesla Model 3

Tesla

Američkom proizvođaču električnih automobila prijeti kazna do 8,35 milijuna dolara (55,5 milijuna kuna). Tesla je navodno odluku KFTC-a nazvala nepravednom, tvrdeći da je nepravedno kažnjavati ih kada drugi proizvođači automobila također oglašavaju performanse baterija na temelju toplih temperatura.

image

Tesla Model 3

Tesla

Uz to, KFTC također razmatra kažnjavanje Tesle zbog nepovrata depozita kupcima koji su otkazali online kupnju prije nego što su njihova vozila stavljena na tržište. Naime, južnokorejski kupci moraju platiti polog od 100.000 vona (556 kuna) prilikom kupnje Tesle putem interneta. Međutim, depoziti nisu vraćeni kada su narudžbe kupaca otkazane, što KFTC smatra kršenjem prava korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:51