AKTUALNO

KAD STRUJA PALI GUME NA VRUĆEM ASFALTU Konačno stiže SUV koji može driftati: Audi e-Tron S Sportback kao stvoren za atraktivnu vožnju po boku!

 
 Audi

Drift je iskusnim vozačima jedna od najzabavnijih radnji s njihovim ljubimcima sa stražnjim pogonom ili eventualno pogonom na sve kotače. Iako to nije preporučljivo na javnim prometnicama, na trkaćim stazama ili snijegu većina takvih vozača voli malo isprobati mogućnosti svojeg automobila.

No posljednjih godina sve je manje sportskih automobila u ponudi, a sve više pomalo dosadnjikavih SUV-ova kojima takve čari nestaju.

Čini se da je tome konačno stigao kraj jer je Audi nedavno predstavio e-tron S kojime će se bez problema moći driftati. Naime, dok standardni e-tron ima dva elektromotora sa sveukupno 405 konjskih snaga i 665 Nm okretnoga momenta, novi e-tron S dobio je još jedan elektromotor na stražnju osovinu pa sada sveukupno razvija 500 'konja' i 972 Nm.

Osim toga, Audi je pomoću novog torque-vectoring sustava promijenio način na koji će elektromotori funkcionirati. Tako će u Comfort načinu rada snaga biti raspoređena 50:50 na prednju i stražnju osovinu, ali ako se uključi Dynamic način rada, čak 90 posto snage moći će se preusmjeriti na stražnju osovinu.

U prijevodu, e-tron S moći će bez problema driftati u svakoj prilici, a u normalnom rasporedu snage, ubrzavat će do 'stotke' za samo 4,5 sekundi.

Nažalost, takve značajke većinom nisu bitne prosječnim kupcima ovakvih automobila, ali lijepo je znati da automobilska industrija konačno radi na tome da se dodatno poboljšaju sportske karakteristike automobilima koji inače nisu smatrani sportskima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:49