‘TO JE BUDUĆNOST‘

Kada ćemo moći kupiti auto bez vozača? Čelnica GM-a otkrila velike planove

Iako smo trenutno na gubitku, očekujemo da bi trebali ostvarivati godišnji prihod veći od 50 milijardi dolara

GM Cruise robotaksi

 GM Cruise

Čelnici General Motorsa i dalje vjeruju u samovozeće automobile i smatraju da će oni biti ‘velika stvar‘ u nadolazećim godinama.

Na konferenciji Sanford Bernstein u Detroitu, izvršna direktorica General Motorsa Mary Barra komentirala je njihove samovozeće automobile i robotaksi usluge.

image

GM Cruise robotaksi

GM Cruise

Tijekom konferencije, Barra je rekla da vidi "ogromnu priliku za rast" u General Motorsovom odjelu za autonomna vozila GM Cruise. Međutim, otišla je korak dalje i najavila da bi tvrtka mogla prodavati samovozeće automobile kupcima do kraja desetljeća - navodi Reuters.

‘Mi i dalje vjerujemo da ćemo do 2030. godine imati široku ponudu potpuno autonomnih vozila te da ćemo ih čak prodavati privatnim kupcima. Iako smo trenutno na gubitku, očekujemo da bi do tada trebali ostvariti godišnji prihod veći od 50 milijardi dolara!

Naš cilj nije samo američko tržište, ciljamo i na Dubai te Japan koji bi trebali postati naša nova, velika tržišta. Nadamo se da ćemo proširiti ponudu autonomonih vozila i na dostavu robe i sličnih usluga‘ - zaključuje Barra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 22:04