PRONAŠLI RJEŠENJE

Kako bi spriječili prijenos COVID-a, GM-ovi kineski radnici žive i spavaju na podu tvornice

Teslu je ovaj tjedan obustavila proizvodnju na četiri dana jer nije uspjela postići isto rješenje "zatvorenog društva" kao GM

Saic-GM sjedište u Kini

 GM Authority

Jeste li ikada imali osjećaj da provodite više vremena na poslu nego kod kuće? Onda razmislite o GM-ovim radnicima u Kini koji uopće ne idu kući, oni doslovno spavaju na podu svoje tvornice.

Osoblje u pogonu General Motorsa u Šangaju zamoljeno je da spava u tvornici kako bi se omogućilo da tvornica ostane otvorena u skladu s trenutnim propisima o zaustavljanju širenja COVID-a. Prema izvješću Reutersa, radnici spavaju, žive i rade u tvornici i potpuno su izolirani od ostatka društva kako bi spriječili prijenos virusa COVID-19, slično kao što je osoblje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bilo ranije ove godine.

image

GM-ova tvornica u Šangaju

GM Authority

Šangajska pravila o "lockdownu" izazvala su probleme nekoliko proizvođača automobila i dobavljača u industriji, uključujući Teslu, koja je ovaj tjedan obustavila proizvodnju na četiri dana jer nije uspjela postići isto rješenje "zatvorenog društva" kao General Motors.

image

GM-ova tvornica u Šangaju

GM Authority

Tvornica u Šangaju dio je zajedničkog pothvata između GM-a i kineskog SAIC-a, a trenutno proizvodi Buicke, Chevrolete i Cadillace na svom mjestu istočno od gradske rijeke Huangpu. Kada je Autonews zatražio od GM-a da komentira izvješće, koje je proizašlo iz informacija dvoje ljudi koji poznaju situaciju, tvrtka je odbila komentirati, rekavši samo da tvornica proizvodi vozila po normalnoj stopi.

image

GM-ova tvornica u Šangaju

GM Authority

Čini se da će porast broja aktivnih slučajeva koronavirusom diljem Kine također prisiliti organizatore Sajma automobila u Pekingu ove godine da otkažu događaj sljedećeg mjeseca. Naime, Sajam automobila trebao je započeti 21. travnja, te iako nema službene potvrde da se datum promijenio, Auto News China izvijestio je da bi se događaj mogao pomaknuti za lipanj.

image

GM sjedište u Kini

GM Authority

To bi moglo iznervirati neke proizvođače koji su se nadali da će predstaviti neke nove ključne automobile u Pekingu ovog proljeća. Mercedes je na Sajmu planirao predstaviti svoj novi električni SUV EQS, a BMW je pripremao svoju najnoviju Seriju 7.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:43