ZANIMLJIV RAZLOG

Kako to? Parkirali ispred vlastite kuće 40 godina, a sada dobili kaznu za pogrešno parkiranje

Par je dobio kaznu od 1542 dolara uz prijetnju od dodatnih 250 dolara svaki dan kada ponovno parkiraju automobil u svoje dvorište

Parkiranje na vlastitom prilazu

 YouTube Screenshot

Par iz San Francisca dobio je kaznu u iznosu od 1500 dolara (11.137 kuna) za parkiranje na vlastitom prilazu. To je nešto što su njih dvoje radili gotovo 40 godina, ali gradski odjel za planiranje kaže da su njihove navike parkiranja kršile zakon.

image

Kazna za parkiranje

YouTube Screenshot

Prema lokalnoj podružnici vijesti ABC-a, parkiranje vozila na zastoju koji se nalazi ispred kuće predstavlja prekršaj, što su upravo učinili Judy i Ed Craine. Njihov dom nalazi se na strmom brežuljku zbog čega je parkiranje na ulici izazov. Tako su parkirali na prilazu ispred svoje kuće, što su radili zadnjih 36 godina.

No, netko je prijavio Judy i Eda i dvojice njihov susjeda zbog istog prekršaja. Šef planiranja San Francisca Dan Sider rekao je da razumije frustraciju vlasnika, ali grad je donio zakon kako bi osigurao da vlasnici kuća ne pune svoja dvorišta automobilima, što se čini kao nešto što bi netko trebao moći učiniti na vlastitom imanju, pogotovo kada je dvorište betonirano.

image

Judy i Ed Craine

YouTube Screenshot

Par je dobio kaznu od 1542 dolara uz prijetnju od dodatnih 250 dolara svaki dan kada ponovno parkiraju automobil u svoje dvorište. Njih su dvoje poslali e-mail gradu, očekujući da će priznati da je došlo do pogreške, ali grad je ostao uz svoju odluku. Umjesto toga, odjel za planiranje rekao je da je moguće da par dobije izuzeće ako mogu dokazati da parkiraju na tom mjestu već 40 godina. Svi dokazi koje je par uspio pronaći nisu zadovoljavali gradske standarde.

image

Screenshot vijesti

YouTube Screenshot

Iako paru više neće biti dopušteno koristiti svoje dvorište kao parking, grad ih je rasteretio kazne nakon što su maknuli automobile. Prema ABC-u, San Francisco je također obavijestio par da bi mogli izgraditi nadstrešnicu za automobil, ili garažu, što bi im omogućilo parkiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:45