FRONTALNI SUDARI

Kako zaustaviti luđake za volanom? Na ceste stigla puna crvena linija

Na spornoj dionici lani je život izgubilo deset putnika
 Juntade Andalucia

Državna cesta A-355 u Malagi jedna je od najopasnijih u Španjolskoj. ‘Cesta smrti‘ lani je uzela 10 života, a najčešći uzrok prometnih nesreća je frontalni sudar.

Na dionici ceste dugoj 10 kilometara do sad je bila dvostruka puna bijela linija koja očito nije ispunila svoju funkciju.

Kako bi stali na kraj divljacima za volanom, španjolska uprava za ceste na toj je dionici, preko dvostruke bijele ‘nacrtala‘ - punu crvenu liniju. Ona bi trebala biti upozorenje vozačima da smire živce i ostanu u svojoj traci.

Crvenu liniju pratit će četiri edukativna radara i digitalni znakovi koji javljaju brzinu kretanja vozila i svjetlosnim znakovima podsjećaju na najveću dopuštenu brzinu.

Uvođenjem ove inovativne mjere vlasti se nadaju smanjiti broj nesreća, ali i podići svijest vozača o važnosti sigurnosti na cestama, posebno na dionicama s velikim brojem prometnih nesreća.

Ako crvena linija ne obuzda vozače, vlasti kao posljednju mjeru najavljuju uvođenje kamera i radara koji će pokrivati kritične točke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:40