AKTUALNO

Kao mali Talisman: ovo je novi Renault Megane u limuzinskoj izvedbi s četverim vratima

Pogledajte prve službene fotografije koje je Renault objavio tek desetak dana nakon što su pokazali novu karavansku izvedbu
 Renault / PRODIGIOUS Production

Obitelj Megane je sada kompletna, barem što se tiče karoserijskih izvedbi. Tako će osim kompaktne izvedbe kupci uskoro na izbor imati i karavansku te limuzinsku izvedbu.

Renault Megane Sedan/Foto: Renault

Nešto ranije predstavljen Megane Grandtour hvali se najvećim prostorom u prtljažniku u klasi, a raspolaže sa 580 litara obujma te može prevesti predmete duljine 2,7 metara. Što se pak tiče limuzinske izvedbe baš kao i karavan djeluje vrlo skladno što često nije slučaj s naknadnim dodavanjem trećeg volumena inicijalnom kompaktu, a čak bismo mogli kazati i da djeluje dinamično.

Renault Megane Grandtour/Foto: Renault

Prednji se kraj ne razlikuje od kompaktne izvedbe dok je stražnji stiliziran po uzoru na broj veći model Talisman pa je tako novi Megane sedan već dobio nadimak - mali Talisman. Brojke: u odnosu na kompakt nudi veći prtljažnik, sada obujma 508 litara, a implementiran je i kućni patent otvaranja prtljažnika bez korištenja ruku. Ostalo je više manje isto što se tiče opreme (8,7 inčni ekran multimedije R-Link 2 u boji) i pogonskih motora.

Tako benzinsku ponudu zastupa atmosferski 1,6-litreni SCe motor od 115 KS u kombinaciji s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a dizelsku 1,5-litreni dCi od 90 i 110 KS te 1,6-litreni dCi od 130 KS, a svi serijski dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem dok je 6-stupanjski EDC opcija samo uz motor od 110 KS.

Što se tiče izvedbe Grandtour dodani su još i oprema GT, 4Control sustav upravljanja svim kotačima uz doplatu te snažniji motori: 1.6 tCe od 130 i 205 KS (7-stupanjski EDC) te 1,6-litreni twin-turbo dCi od 165 KS. Cijene će biti poznate na jesen, a kao i kod prethodne generacije od sedanse se izvedbe očekuje odličan omjer uloženog i dobivenog, dok je Grandtour namijenjen više lifestyle vozačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 23:20