IKONA AUTOINDUSTRIJE

Kate Middleton, David Beckham, Mark Zuckerberg... Ovaj skromni auto zaludio je poznate face

Dok je studirala i radila u trgovini odjećom, Kate Middleton je bila vlasnica pouzdanog njemačkog kompakta

Kate Middleton

 W8 MEDIA/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Tko bi ikada pomislio da britanska kraljevska obitelj, bivša nogometna superzvijezda i peti najbogatiji čovjek na svijetu mogu imati nešto zajedničko kada je riječ o automobilima?

Ispostavilo se da svi oni dijele ljubav prema istom njemačkom automobilu.

Riječ je o Volkswagen Golfu.

image

VW Golf

Volkswagen AG

Prije nego je postala jedna od najomiljenijih članica kraljevske obitelji, Kate Middleton je 2001. vozila četvrtu generaciju Volkswagen Golfa.

Dok je studirala i radila u trgovini odjećom, ona je bila vlasnik pouzdanog Golfa koji je tada bio njezino omiljeno prijevozno sredstvo.

Automobil je proslijedila svom bratu, Jamesu, koji ga je 2009. godine prodao za oko 1600 eura. Novi kupac nije niti znao da se radi o posebnom automobilu sve dok nije provjerio servisnu knižicu i vidio ime Kate Middleton.

Njen Golf je završio na aukciji na eBayu u srpnju 2011., a auto je tada dosegao cijenu od 56.240 eura.

Međutim, vlasnik je odlučio zadržati automobil i otkazati prodaju.

image

VW Golf

Volkswagen AG

David Beckham

Danas je nemoguće vidjeti Davida Beckhama u bilo čemu drugom osim u skupocjenom luksuznom automobilu.

No, nije uvijek bilo tako.

image

David Beckham i Ferrari 360 Spider

Top Car/ Facebook

Kao tinejdžer, Beckham se vozio u tirkiznom Golfu III iz 1991. godine.

Njegov Golf nije bio ništa posebno, ali je stavljen na dražbu 2015. kako bi se prikupio novac za bolnicu Great Ormond Street .

Međutim, automobil na aukciju nije dao Beckham, nego njegov obožavatelj, Timothy Knatchbull, koji je kupio auto na aukciji par godina ranije.

Novi kupac dobio je originalne dokumente u kojima stoji Beckhamovo ime i potpisanu sliku automobila.

Mark Zuckerberg

Pet najbogatiji čovjek na svijetu (procijenjena neto vrijednost od 145 milijardi dolara) nekada je vozio skromni Volkswagen Golf.

Izvršni direktor Facebooka i milijarder Mark Zuckerberg bio je vlasnik šeste generacije Golfa u sportskoj GTI varijanti koju je 2013. godine platio nešto manje od 30.000 eura, piše Drive.

Princeza Diana

Ljudima je dobro poznat Ford Escort RS Turbo princeze Diane. Iako nije bio glamurozan kao Bentley ili Rolls-Royce, automobil je kao stvoren kako bi pomogao princezi da "proleti ispod radara" dok posjećuje restorane u Kensingtonu ispred kojih je bila često fotografirana.

Međutim, pokojna princeza imala je još jedan, manje poznat automobil.

Davne 1979. godine, prije nego što su ona i Charles počeli izlaziti, Diana je kupila plavi Volkswagen Golf prve generacije.

Jedina poznata fotografija njenog Golfa je iz 1979. godine na kojoj Diana sjedi na krovu automobila, a njezin tadašnji cimer stoji ispred suvozačkih vrata.

Nije poznato gdje se danas nalazi ovaj Golf.

Kako bi iskoristio popularnost princeze Diane, Volkswagen je 1987. godine napravio reklamu za drugu generaciju s ‘klonom princeze Diane‘.

‘Diana u reklami‘ baca svoj vjenčani prsten i bisere, a planira i baciti ključ Volkswagena u kanalizaciju. No, tada se zaustavlja i odlučuje ući u Golf.

Pet godina kasnije, brak Diane i Charlesa počeo se raspadati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:08