novitet

Kia predstavila K3, novu limuzinu neobičnog izgleda i proporcija. Hoće li tako izgledati i novi Ceed?

Novi K3 neće doći u Europu, no dosta je važan za nas jer dizajn ovog automobila vjerojatno najavljuje dizajn nove generacija Ceeda

Kia K3

 Kia

Kia je predstavila novi model K3 ​​na svjetskoj premijeri u Mexico Cityju. Iako model sasvim sigurno neće doći u Europu, dosta je važan za nas jer dizajn ovog automobila vjerojatno najavljuje dizajn nove generacija Ceeda koja bi skoro trebala biti predstavljena.

Dizajn se temelji na trenutnoj Kijinoj dizajnerskoj filozofiji – „Opposites United” (ujedinjene suprotnosti). Prednji dio Kije K3 zadržao je tradicionalnu masku iako je ona dosta stanjena i modificirana. Na bočnim stranama, crni dodaci na lukovima kotača i pragovima daju autu robusniji izgled.

image

Kia K3

Kia

S boka automobil nalikuje na fastback, a straga dominiraju svjetla koja su povezana LED trakom. S dužinom od 455 cm, širinom od 177 cm i visinom od 148 cm, ovaj auto jasno spada u segment kompakta baš kao i Ceed koji bi novo izdanje trebao dobiti najkasnije iduće godine. No limuzina neće biti među njegovim karoserijskim varijantama jer se očekuju hatchback, karavan, crossover, a možda i shooting brake, kao i kod aktualnog modela.

image

Kia K3

Kia

Iznutra, nova kompaktna Kia nudi uređenje koje se temelji na najnovijim modelima marke. Digitalna ploča s instrumentima i 10,25-inčni infotainment zaslon integrirani su u jednu cjelinu, a upravljač je inspiriran modelom EV6.

Novi model ima 1,6-litreni četverocilindrični atmosferski motor sa 123 KS. Benzinski motor može biti uparen s ručnim ili automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. GT Line oprema također nudi dvolitreni atmosferski motor snage 152 KS u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Također će biti dostupan 1,4-litreni motor, čiji podaci o performansama još nisu navedeni i za kojeg Kia kaže da će biti "izvozno orijentiran", što god to značilo.

image

Kia K3

Kia

Nova Kia K3 bit će dostupna na odabranim tržištima (Kia ne navodi na kojima, no fokus je vjerojatno na srednjoj i Južnoj Americi) od četvrtog kvartala 2023. Pojedinosti o datumima lansiranja, specifikacijama i cijenama bit će objavljene naknadno. Uskoro ćemo saznati hoće li i Ceed izgledati slično ili Kia ima još jednog dizajnerskog aduta u rukavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:41