U SKLADU S TRENDOVIMA

KIA PROCEED postala shooting brake, na tržište dolazi početkom iduće godine!

 

Kia je objavila slike novog ProCeeda. U prošloj generaciji naziv Proceed bio je rezerviran za verziju s trima vratima, no kao što smo već pisali, takvi automobili sve su manje poželjni, pa je korejski proizvođač odlučio da će novi ProCeed biti "shooting brake". Izgleda poput karavana s "coupe linijom krova". S dužinom od 4,605 mm, novi ProCeed je 5 mm duži i 43 mm niži od klasičnog karavanskog izdanja Kije Ceed Sportswagon. Ipak, prtljažni prostor i nije toliko manji, pa tako ProCeed broji 594 litre, tek 31 litru manje...Automobil je, baš poput novog Ceeda postavljen na K2 platformu, a kao uzor dizajnerima očekivano je poslužio Proceed Concept iz 2017. godine.

Foto: Kia

I dok je prednji dio poznat sa "običnog" Ceeda, na stražnjem dijelu se odmah primjećuju nova LED svjetla koja su povezana, što očito postaje trend budući da istu stvar počinje koristiti velik broj proizvođača. U unutrašnjosti također dobro poznata priča - većina funkcija kontrolira se putem središnjeg 7-inčnog zaslona osjetljivog na dodir, dok se za dobar zvuk brine opcijski JBL glazbeni sustav.

Kupci će moći birati između nekoliko motora. Ponudu otvara 1,0-litreni T-GDI od 120 KS, slijedi ga 1,4-litreni T-GDI benzinac od 140 KS, dok se za ljubitelje dizelaša nudi 1,6-litreni CRDi od 136 KS. Motori dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Vrh ponude čini Kia ProCeed GT koji koristi 1,6-litreni T-GDI (isti kao u modelu Ceed GT) od 204 KS i 265 Nm okretnog momenta. Ovjes je identičan kao na novom Ceedu o kojem više možete pročitati ovdje. Ovaj model prema riječima proizvođača predstavlja vrh ponude Ceed modela, a ujedno je i najupečatljiviji model zahvaljujući inovativnom dizajnu. Premijeru će imati na salonu automobila u Parizu, a na naše tržište dolazi početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:06