NAJSKUPLJA VOŽNJA

Kilometar i pol vožnje u taksiju platila 66 tisuća kuna! Novac joj neće biti vraćen

Na račun od osam dolara gospođa je nadodala napojnicu, no namjerno ili slučajno, iznos je uvećan 1000 puta
 JUSTIN SULLIVAN/Getty images/Profimedia (ilustracija)

Problemi s vozačima taksija događaju se svugdje u svijetu, no posljednji primjer iz San Francisca ulazi u rubriku 'vjerovali ili ne'.

San Francisco Cronicle donosi priču o Margariti Bekker i suprugu Chrisu Schlesingeru koji su krajem prošle godine pozvali taksi koji ih je odvezao do restorana na rođendansku večeru. Put dugačak 1,7 kilometara trajao je 11 minuta.

Prilikom dolaska na destinaciju vozač im je uručio račun od osam dolara. Na taj iznos gospođa Margarita dodala je napojnicu i konačni iznos bio je 9,87 dolara.

image

Margarita Bekker i suprug Chris Schlesinger

San Francisco Cronicle/ screenshot

Budući da naplatni uređaj u taksiju nije mogao očitati njezinu karticu, ona je podmirila račun kako je predložio taksist. U San Franciscu naime, taksi tvrtka dopušta vozaču korištenje osobnog uređaja na prodajnom mjestu, poput Paypala, ako je situacija opravdana.

Namjerno ili slučajno, iznos upisan u uređaj nije bio 9,87 dolara već 1000 puta veći. Dakle, umjesto 9,87 dolara (50 kuna), gospođa je platila 9870 dolara (oko 66.000 kuna). Vozač je rekao da će joj e-mailom poslati račun, ali to se nikada nije dogodilo.

Kada joj je stigao račun na kućnu adresu skoro je pala u nesvijest. Odmah je kontaktirala banku i taksi tvrtku, no oni su oprali ruke i rekli da je transakcija legitimna.

Naknadno je taksi tvrtka utvrdila da je vožnja zaista trajala tek 11 minuta, no vozač je prestao raditi za njihovu kompaniju tjedan dana nakon sporne vožnje. Problem je što su taksisti ustvari privatnici koji iznajmljuju taksi od njihove kompanije za 600 dolara tjedno, a ne njihovi zaposlenici.

image
Kobby Dagan/Zuma Press/Profimedia

Nakon svega, gospođa Bekker se još uvijek nada pozitivnom ishodu istrage, a za medije je izjavila da ima manje povjerenja u ljude i da od sada uvijek traži papirnate račune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:49