NIJEMCI NA MUKAMA

Kineske kopije kultne Bube stižu u prodaju u ožujku. Volkswagen: ‘Poduzet ćemo pravne korake‘

VW je izjavio kako istražuju pitanje bilo kakvog kršenja prava na model, ili dizajn, no još nisu konkretno reagirali

Great Wall ORA Punk Cat

 Great Wall ORA

Kineska kompanija Great Wall ORA već je najavila modele Ballet Cat i Punk Cat, no službena premijera u Kini je zakazana za 30. ožujak, unatoč tome što su VW-ovi odvjetnici prethodno izjavili da istražuju slučaj zbog sličnosti s legendarnom Bubom.

Naime, prve produkcijske fotografije ORE Ballet Cata i Punk Cata pojavile su se u prosincu prošle godine. Prva, 'ženstvenija' izvedba Punk Cata predstavljena je na Salonu automobila u Pekingu prošlog travnja i inspiracija dizajna iz Bube je očita.

image

Great Wall ORA Punk Cat

Great Wall ORA

Kada je Punk Cat prvi put predstavljen, VW je izjavio kako istražuje stvar 'u pogledu bilo kakvog kršenja prava na model ili dizajn Volkswagen AG-a i zadržava pravo poduzeti sve potrebne pravne korake'.

Ostaje nejasno kako Volkswagen sada razmišlja i hoće li pokrenuti bilo kakvu pravnu akciju.

Cjelokupni oblik Punk Cata i Ballet Cata vrlo nalikuje klasičnoj Bubi. Ballet Cat se razlikuje jer ima prednja i stražnja svjetla u obliku potkovice, dok Punk Cat koristi kružni oblik svjetala.

image

Great Wall ORA Punk Cat

Great Wall ORA

Tehničke specifikacije objavljene za dva modela otkrivaju da su dugački 440 centimetara, široki 187 cm i visoki 163 cm, dok se međuosovinski razmak proteže na 275 cm.

U ponudi će biti samo jedan električni motor s dvije različite baterije. Početni modeli koristit će bateriju od 47,8 kWh, dok će skuplji modeli koristiti paket od 59,1 kWh. Oba modela koristit će motor od 170 KS, što će omogućiti maksimalnu brzinu od 155 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:52