TUNING

Kineski body kit pretvara Mercedes E-klasu u Maybach za samo 10.000 kuna!

Paket uključuje kromirane usisne okvire, nešto veću rešetku s okomitim letvicama, Maybachove ambleme, bočne letvice...
Mercedes E-klasa
 Instagram Screenshot

Mercedes-Maybach S-klasa predstavlja utjelovljenje luksuza u asortimanu njemačke kompanije, ali zato dolazi uz cijenu od 200.000 američkih dolara (1,3 milijuna kuna) za V12 model. Mi obični smrtnici si to ne možemo priuštiti.

Iz ovog razloga kineska kompanija predstavila je body kit koji uključuje karoseriju dizajniranu posebno za Mercedesovu E-klasu, točnije izvedbu s dužim međuosovinskim razmakom za Kinu i Indiju. Paket uključuje kromirane usisne okvire, nešto veću rešetku s okomitim letvicama, Maybachove ambleme, bočne letvice te više kroma na ukrasnim ispušnim cijevima i stražnjem braniku.

image
Mercedes E-klasa
Instagram Screenshot

Paket možete naručiti na Alibabi s cijenom između 1000 do 1500 američkih dolara (6500 do 9700 kuna), što se ne čini mnogo ako u obzir uzmete da će vaša E-klasa izgledati poput limuzine od 1,3 milijuna kuna. Sudeći prema fotografijama, rezultat izgleda prilično uvjerljivo. Jasno je da će pravi poznavatelj primijetiti razliku između klona i originala, koji je dosta veći i luksuzniji.

image
2019 Mercedes-Maybach Sedan
Mercedes-Benz

Razlog zbog kojeg je tako lako transformirati E-klasu L u S-klasu ima veze s homogenošću Mercedesovih limuzina, u smislu stila i proporcija. I ovdje mislimo na Benzove limuzine novije generacije, iako je to bilo još izraženije prije nekoliko godina jer su W205 C-klasa (2014.-2021.) i W213 E-klasa (2016.-danas) u velikoj mjeri inspirirane W222 S-klasom (2014.-2020.).

image
2019 Mercedes-Maybach Sedan
Mercedes-Benz

Uz to, dodajte činjenicu da kinesko i indijsko tržište s E-klasom L ide korak dalje koristeći produženi stražnji prozor u Maybachovom stilu i imate odgovor zašto je ovaj klon toliko sličan originalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:25