GREAT WALL MOTORS

Kineski desant na Europu: Započela prodaja modela koji cilja na kupce Volkswagena ID.3

Cat do stotke stiže za 8,5 sekundi, razvija najveću brzinu od 160 km/h, a doseg iznosi 420 kilometara
 Great Wall Motors

Po tko zna koji puta kineski Great Wall Motors kreće u pohod na europsko tržište. Nakon brojnih neuspješnih pokušaja, čini se da sada napokon imaju adekvatnog konja za utrku s europskim proizvođačima.

image
Great Wall Motors

Novi adut zove se Ora Cat, a riječ je o električnom modelu koji bi kupce trebao oteti Opel Corsi-e, Renaultu Zoe pa i Volkswagenu ID.3.

image
Great Wall Motors

Probijanje leda u Europi (prvo u Velikoj Britaniji) najavljeno je već za idući mjesec kada Kinezi počinju primati narudžbe dok isporuke kreću početkom 2022. Ora Cat dostupna je za manje od 30.000 eura što je gotovo 5000 eura manje od VW rivala.

image
Great Wall Motors

Cat do stotke stiže za 8,5 sekundi i razvija najveću brzinu od 160 km/h, a Ora tvrdi da do 50 km/h stiže za manje od četiri sekunde. U Velikoj Britaniji Ora Cat će nuditi baterije kapaciteta 48 kWh ili 63 kWh te maksimalan doseg od 420 kilometara.

image
Great Wall Motors

U unutrašnjosti kineskog noviteta dominiraju dva ekrana od 10,25 inča spojena u cjelinu, a uz mogućnost povezivosti pametnih telefona, vozaču su na raspolaganju i brojnim sustavi pomoći u vožnji, od senzora, kamera, automatskog parkiranja, održavanja u voznoj traci do detekcije umora.

image
Great Wall Motors

Great Wall godišnje planira proizvoditi 50.000 primjeraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:41