Veliki planovi

Kinezi prije Rimca? Do 2025. godine lansirat će flotu ‘robotaksija‘: Već su predstavili i koncept

Tvrde da je opskrbni lanac moguće kontrolirati i da čak 90 posto ključnih komponenti biti domaće proizvodnje

Didi Neuron (koncept)

 Didi Autonomous Driving

Kompanija Didi Autonomous Drive ima za cilj uvesti robotaxi u svoju flotu do 2025., a nedavno su predstavili konceptni robotaxi na svom Danu autonomne vožnje u Šangaju.

Didi, koji trenutno posluje na 16 tržišta i ima više od 550 milijuna korisnika, najavio je da će surađivati s proizvođačima New Energy Vehicle (NEV) u Kini na odabiru platforme vozila, interijeru i razvoju inteligentnih sustava vožnje dok se priprema za predstavljanje svog prvog masovno proizvedenog električnog robotaksija u sljedeće 2 godine.

image

Meng Xing, direktor Didi Autonomous Drivinga

Didi Autonomous Driving

"Nadamo se da mogu ući u Didijevu mrežu i pružati usluge do 2025.", rekao je Reutersu glavni operativni direktor Didi Autonomous Driving Meng Xing. “Nadamo se da će biti domaće proizvodnje. Nadamo se da je opskrbni lanac moguće kontrolirati i da čak 90 posto ključnih komponenti može biti domaće proizvodnje".

Odjel Didi Automotive Driving već ima flotu od više od 200 robotaxi vozila koja rade u određenim područjima Šangaja od 2020. Ranije ove godine tvrtka je pokrenula prvu 24-satnu robotaxi uslugu u Kini, a također upravlja i automatizirani centrom za rad i održavanje u luci Huiju.

image

Didi Neuron (koncept)

Didi Autonomous Driving

Na događaju tvrtke predstavljen je pregled kako bi budući robotaxi kompanije mogao izgledati. Nazvano Didi Neuron, jedinstveno vozilo nema tradicionalne kontrole vožnje i vozačko sjedalo u korist velikog pretinca samo za putnike. Čak ima i robotsku ruku u prtljažniku koja se može koristiti za podizanje prtljage, preuzimanje predmeta iz cijele kabine, pa čak i za buđenje putnika. Čeka nas zanimljiva budućnost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:47