BYD SEAGULL

Kinezi su predstavili električni automobil čija cijena počinje od samo 10.000 eura: Evo detalja

S obzirom na nižu početnu cijenu automobila, ne čudi što je unutrašnjost prilično minimalna. Međutim, i dalje nudi mnoštvo značajki

BYD Seagull

 BYD

Ovo je novi BYD Seagull i s cijenom koja počinje od samo 78.000 juana (10.200 eura), jedno je od najatraktivnijih novih električnih vozila iz Kine predstavljenih u posljednje vrijeme.

Predstavljen na Sajmu automobila u Šangaju, BYD Seagull ima oblik kompaktnog hatchbacka koji će biti pozicioniran ispod Dolphina u asortimanu marke. Dug je samo 3780 mm, širok 1715 mm i visok 1540 mm, te ima prilično oštar i agresivan dizajn koji bi se trebao svidjeti mladim kupcima diljem Kine.

image

BYD Seagull

BYD

Prednji dio automobila posebno je agresivan s uglatim prednjim svjetlima, izraženim naborima i zatamnjenom donjom rešetkom. Također ima prilično dramatičan bočni profil s crnim kotačima i lukovima kotača, linijama koje se protežu dijagonalno duž vrata, ujednačenim ručkama i stražnjim bočnim prozorima koji se protežu prema gore prema debelim C-stupovima s crnim naglaskom.

image

BYD Seagull

BYD

Na stražnjoj strani nalaze se LED stražnja svjetla i svjetlosna traka, kao i veliki spojler koji se proteže iz krova. U pozadini Seagulla nalazi se BYD-ova najnovija treća generacija EV platforme i navodno će se u Kini prodavati s dva različita elektromotora i baterije. Početni model će imati motor od 74 KS na prednjim kotačima, dok će drugi to povećati na 100 KS.

image

BYD Seagull

BYD

U međuvremenu će se nuditi baterije od 30 kWh i 38 kWh. Unatoč kompaktnim veličinama ovih baterija, verzija od 30 kWh navodno će imati domet od 306 km, dok će snažnija varijanta moći voziti 405 km. Oba modela podržavaju DC brzo punjenje i mogu se napuniti do 80% u samo 30 minuta.

image

BYD Seagull

BYD

Ključna značajka paketa baterija od 30 kWh je da je to prvi BYD model koji koristi natrij-ionsku bateriju koja je jeftinija za proizvodnju. S obzirom na nižu početnu cijenu automobila, ne čudi što je unutrašnjost prilično minimalna. Međutim, i dalje nudi mnoštvo značajki, uključujući 12,8-inčni infotainment zaslon, 5-inčnu digitalnu instrument ploču, podlogu za bežično punjenje i dva držača za čaše. U Europi bi mogao.koštati oko 13.000 eura te ulazi na teren Dacije Spring...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:09