VOZNI PARK RADNIKA

Koje automobile voze zaposlenici Mercedesa? Odluka uprave nije im najbolje sjela

Oko 5000 vozila pokretanih motorima s unutarnjim izgaranjem i hibridnim pogonima uskoro ide u ‘penziju‘

Tvornica Mercedesa (ilustracija)

 AFP

Do 2030. godine, Mercedes-Benz planira u potpunosti transformirati svoju gamu vozila. Uz najavu potpunog prelaska na struju, njemačka marka je napomenula i da će to biti moguće samo tamo gdje ‘tržišni uvjeti to dopuštaju‘.

Na valu masovne elektrifikacije, Mercedes je upravo započeo i transformaciju voznog parka svojih zaposlenika.

Kako navodi Automobilwoche, uprava je donijela odluku da svi zaposlenici koji koriste službene automobile prijeđu na električne modele.

image

Mercedes-Benz EQS SUV

Mercedes-Benz

To znači da će oko 5000 vozila pokretanih motorima s unutarnjim izgaranjem i hibridnim pogonima uskoro u ‘penziju‘, a na njihovo mjesto stižu isključivo modeli na struju.

Mnogi zaposlenici ovu su odluku dočekali ‘na nož‘, no činjenica je da sve više radnika ionako bira potpuno električne opcije.

Potpuno električni automobili u floti tvrtke su se učetverostručili u odnosu na prošlu godinu, a trenutno gotovo jedan od tri službena automobila vozi isključivo na struju, dok su oko 40 posto plug-in hibridi.

image

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz

No, u međuvremenu, na informaciju Automobilwochea o transformaciji voznog parka svojih zaposlenika upravo je reagirao i glasnogovornik Mercedes-Benza.

On je pojasnio da kompanija ne zahtijeva od zaposlenika u Njemačkoj da prijeđu na električne automobile. Cilj tvrtke je prijelaz na struju do 2030. (gdje je to moguće), a to se odnosi i na vlastiti vozni park tvrtke, prenosi Electrek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:19