IDE U PROIZVODNJU

Koncept postaje stvarnost: Nakon Porschea 911 za off-road stiže i Lamborghini Huracan Sterrato

Pokretan Lamborghinijevim 5,2-litrenim V10 motorom automobil je izvrstan za vožnju na cesti i izvan nje

Huracan Sterrato Concept

 Lamborghini

Kako se bliži premijera na eventu Art Basel u Miami Beachu, Lamborghini je otkrio još više o razvoju nadolazećeg Huracána Sterrata inspiriranog relijem. Na fotografijama vidimo povišeni prototip u vožnji na terenskoj stazi Strada Bianca u sklopu staze Nardo u Italiji.

"Sve je počelo jednim od prvih prototipova Huracána s brojem šasije #53", rekao je Maurizio Reggiani, potpredsjednik motosporta u Lamborghiniju, koji je ranije bio glavni tehnički direktor u vrijeme razvoja Sterrata. “Moj tim je radio na tom automobilu kako bi stvorio laboratorij na kotačima, ugrađujući terenska rješenja s većim razmakom od tla. Prvi put kad sam ga imao priliku voziti, odmah sam shvatio koliko zabavan može biti ovaj neočekivani super sportski koncept.”

image

Huracan Sterrato Concept

Lamborghini

Razvoj se odvijao na Stradi Bianci, terenskoj testnoj stazi kompleksa i ovala Nardo na jugu Italije gdje Porsche ima tehnički centar.

“Sterrato je jedan od projekata koji su mi najbliži srcu”, rekao je tehnički šef Lamborghinija Rouven Mohr. “Cilj nije bio toliko stvoriti terensko vozilo, već super sportski automobil bez presedana, ali za sve podloge. Potom smo izradili prototip, doista nevjerojatan automobil: puno zabave za vožnju po zemljanim cestama i s pravim reli postavom.”

image

Huracan Sterrato Concept

Lamborghini

Pokretan Lamborghinijevim 5,2-litrenim V10 motorom, tim je želio da automobil bude izvrstan za vožnju na cesti i izvan nje. To je značilo povećanje visine vožnje, poboljšanje prilaznih i odlaznih kutova, povećanje širine traga i ugradnju proširenih guma. Sve je to također proizvođaču automobila pružilo uzbudljivu priliku da se poigra s dizajnom Huracána.

“Dizajniranje koncepta Huracán Sterrato bilo je zabavno od prvog trenutka: dalo nam je jedinstvenu priliku da pomaknemo granice na nov način,” rekao je Mitja Borkert, šef dizajna Lamborghinija. "Naš iskazani cilj bio je dizajnirati nešto izrazito drugačije, za aktivne, sportske ljude koji traže zabavu i žele voziti svijet čak i izvan cesta i trkaćih staza."

image

Huracan Sterrato Concept

Lamborghini

Taj je dizajn prvi put prikazan s konceptom Lamborghini Huracán Sterrato 2019. Sada, međutim, tvrtka se priprema u potpunosti predstaviti novi proizvodni automobil kasnije ovog mjeseca koji bi unutar koncerna Volkswagen predstavljao razinu više u odnosu na prije koji dan pokazani Porsche 911 Dakar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:04