student genijalac

‘Konverzija traje tek nekoliko sati‘: Izmišljen epohalni sustav koji benzinca, ili dizelaša pretvara u EV

Paket može transformirati automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem u električni hibrid na jednostavan, brz i ekonomičan način

Projekt ‘REVR‘

 REVR

Iako se čini da je električni automobil jedna od rijetkih održivih mogućnosti mobilnosti u budućnosti, postoje kreativna rješenja poput izuma australskog studenta koja mogu poslužiti kao prijelaz bez potrebe za ulaganjem u novi automobil.

Riječ je o sustavu koji benzinski ili dizelski automobil u nekoliko sati pretvara u električni, a bio je dovoljan za osvajanje prestižne nagrade James Dyson.

image

Projekt ‘REVR‘

REVR

Mladi Alexander Burton ima 21 godinu i student je RMIT-a. Njegov projekt zove se REVR (Rapid Electric Vehicle Retrofits), kit koji može transformirati automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem u električni hibrid na jednostavan, brz i ekonomičan način.

Burton je svoj izum testirao na staroj Toyoti Corolli i uspio joj je omogućiti do 150 kilometara električnog dometa, što predstavlja značajnu uštedu goriva i smanjenje emisija.

image

Projekt ‘REVR‘

REVR

Komplet za pretvorbu ovog briljantnog učenika temelji se na paru motora s aksijalnim fluksom koji su montirani na rotoru disk kočnice, bateriji smještenoj u prostoru za rezervni kotač i senzoru koji se može spojiti na gas, kako je objašnjeno iz EcoInventsa. Preinaka se provodi u nekoliko sati, bez većih izmjena i može ju obaviti bilo koja radionica ili hobist.

image

Projekt ‘REVR‘

REVR

Sustav omogućuje slobodno okretanje kočionog diska i kotača, kao i osovina, hidrauličke kočnice i motora s unutarnjim izgaranjem, koji nastavlja raditi kao i prije. Među glavnim prednostima ovog električnog pogonskog sustava su mala težina i visoka učinkovitost, kao i jednostavnost ugradnje.

image

Projekt ‘REVR‘

REVR

Burtonov prijedlog omogućuje korisniku koji želi izvršiti prenamjenu izbor između sustava s dva elektromotora ili onog s četiri. Dizajniran je za svakodnevna putovanja bez korištenja motora s unutarnjim izgaranjem, iako se na dugim putovanjima benzinski ili dizelski blok također može koristiti za nastavak kretanja bez zaustavljanja radi punjenja baterije.

Zahvaljujući ovom novom izumu, Burton je osvojio nagradu od 8800 australskih dolara (5300 eura) koju će uložiti u razvoj funkcionalnog pribora koji se može testirati. Čak već proučava mogućnost da njegov izum u budućnosti stigne na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:20