Plutajući grad

Kornjača za 60.000 bogataša: Pogledajte najveću megajahtu na svijetu

Projekt je vrijedan osam milijardi dolara, a za izgradnju će biti potrebno osam godina
 Lazzarini

Talijanski dizajnerski studio Lazzarini poznat je po maštovitim konceptima futurističkih jahti.

Nedavno su predstavili koncept letećeg broda, a sada su u javnost pustili prve fotografije nešto realnijeg koncepta pod imenom Pangeos.

image
Lazzarini

Radi se o 550 metara dugom i 610 metara širokom ‘plutajućem gradu‘ koji može primiti 60.000 gostiju.

image
Lazzarini

‘Kornjaču za bogataše‘ pokreće devet električnih motora koji pružaju maksimalnu brzinu od samo 10 km/h, no obaranje brzinskih rekorda s Pangeosom ionako nije prioritet.

image
Lazzarini

S gazom od 30 metara, trup broda podijeljen je u nekoliko blokova, a struktura se također može pohvaliti golemim vratima na krmi koja omogućuju drugim brodovima da uđu u ovo plutajuće carstvo.

image
Lazzarini

Lazzarini navodi da će uz napajanje preko solarnih ploča na krovu, ‘krila‘ broda tijekom plovidbe dobivati energiju od valova te tako krstariti bez emisije štetnih plinova.

image
Lazzarini

Među bogatim sadržajima na brodu, Talijani ističu brojne trgovačke centre, hotele, dva heliodroma, garaže za automobile itd...

Pangeos je za sad tek impresivan koncept, no Lazzarini se nada da će ga jednog dana pretvoriti u stvarnost. Talijani su već pronašli i dovoljno veliko brodogradilište u Saudijskoj Arabiji gdje bi Pangeos mogao postati stvarnost.

image
Lazzarini

Za izgradnju talijanske megajahte bit će potrebno osam godina, a cijeli projekt procijenjen je na osam milijardi dolara.

image
Lazzarini
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:52