SMJENA GENERACIJA

Kraj jedne ere: Nakon 26 godina Lotus umirovio Elise, Exige i Evoru! Nasljednici su spremni...

Tijekom tih 26 godina, s proizvodne trake sišlo je ukupno 51.738 primjeraka
 Lotus

Britanska marka sportskih automobila napravila je smjenu generacija. U mirovinu su poslali tri modela: Elise, Exige i Evora, a sve kako bi se oslobodili kapaciteti tvornice u Hethelu za proizvodnju modela Emira i Evija.

Umirovljeni trojac fotografiran je s Lotusovim timom koji je pridonio dizajnu, inženjeringu, montaži i prodaji automobila.

Tijekom 26 godina, s proizvodne trake sišlo je ukupno 51.738 primjeraka modela Elise, Exige i Evora koji zajedno predstavljaju gotovo polovicu ukupne proizvodnje Lotusa u njegovoj 73-godišnjoj povijesti. Uz njih, proizvedeno je i 9.715 primjeraka za Lotusove klijente poput General Motorsa i Tesle.

image
Lotus

Matt Windle, izvršni direktor Lotusa rekao je: - Zahvaljujem se Lotusovom timu koji je godinama radio na modelima Elise, Exige i Evori i koji sada prelaze u proizvodnju modela Emira i Evija. Dok se opraštamo od naših klasika, veselimo se proizvodnji Emire i Evije u potpuno novim tvornicama u Hethelu i pogonima za montažu u Norwichu.

image

Emira

Lotus

Direktor dizajna, Russell Carr je dodao: - Ovi kultni automobili igrali su veliku ulogu u Lotusovoj 73-godišnjoj povijesti, zajedno s dizajnerskim timom, živio sam i disao ove automobile više od 26 godina. Nedostajat će nam, ali poput Božića, nakon što završi, počinje se gomilati uzbuđenje za sljedeći. To se sada događa nama s Evijom i Emirom. Iduća godina bit će sjajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:30