SAMO GLASINE?

Kraj jedne ere: Nasljednik Audija R8 bit će potpuno električni sportaš, možda i s novim imenom

Čak 80 posto RS linije brenda sadržavati neki oblik elektrifikacije, uključujući niz potpuno električnih RS modela

2018 Audi PB18 E-tron (koncept)

 Audi

Službeno je, Audi R8 bit će zamijenjen, a novi model mogao bi se pokazati sasvim drugačijim od odlazećeg. Audi proizvodi R8 od 2006. godine, i tijekom dvije generacije pokazao se savršenim vodećim automobilom marke.

Međutim, njemački proizvođač posvetio se elektrifikaciji i tijekom nedavnog intervjua za CNET, voditeljica marketinga proizvoda Audi Sporta, Linda Kurz, otkrila je da će R marka prijeći na potpuno električnu energiju. Ukratko, 'slijedeći izazov proizvođača automobila bit će transformacija R segmenta, a R segment bit će potpuno električni. Ovo je naš posao za sljedeće desetljeće', rekla je Kurz.

image

Audi R8 V10 Performance

Audi

Međutim, u intervjuu nije navedeno hoće li R8 dobiti izravnog nasljednika, jednostavno je sugerirano da će budući modeli s R oznakom biti električni. Također, Kurz nije precizirala kada možemo očekivati električnog R8, navodeći vremenski period transformacije sljedeće desetljeće.

image

Audi R8 V10 RWD Coupe

Audi

U izvješću iz Njemačke u listopadu tvrdilo se da će R8 preživjeti u trećoj generaciji, te da će odbaciti atmosferski V10 trenutnog modela u korist 4,0-litrenog V8 s dvostrukim turbopunjačima kojeg koristi Lamborghini Urus i neki drugi modeli VW grupe. U izvješću se također navodilo da bi model mogao dobiti neki oblik hibridizacije i isporučivati oko 700 KS. Također, predloženo je da bi se kupcima mogla ponuditi potpuno električna verzija R8.

image

2018 Audi PB18 E-tron (koncept)

Audi

Tijekom intervjua za CNET, Kurz je dodala da će 80 posto RS linije brenda sadržavati neki oblik elektrifikacije, uključujući niz potpuno električnih RS modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:31