ŠTO JE SLJEDEĆE?

Kraj twin-turbo V8-ice: Nadolazeći Mercedes C63 dolazi s hibridnim 4-cilindarskim motorm

Automobil bi trebao razvijati točno 503 KS i 750 Nm momenta, što je za 37 Nm više od sadašnjeg modela, usprkos gubitku 4 cilindra

Prije dvije godine pojavila se glasina da će najmanji V8 sedan iz Mercedesa, C63, izgubiti twin turbo V8 motor u nadolazećem redizajnu. Cijela priča nije došla kao veliko iznenađenje jer je Mercedes u tom periodu izbacio AMG liniju sa novim hibridnim 6-cilindarskim motorima, ali ono što ipak bilo iznenađujuće je nagovještaj da bi redizajnirani C63 mogao propustiti hibridni 6-cilindarski motor u korist 4-cilindarskog motora. Bilo je nevjerojatno za povjerovati da bi novi C63 mogao izgubiti ne dva, nego četiri cilindra. Danas, dvije godine poslije, došlo je vrijeme da se suočimo sa istinom.

image
Foto: Mercedes

Iz Mercedesa su potvrdili da će novi C63 biti pokretan 4-cilindarskim hibridnim motorm. Vijest je potvrdio Mercedesov glavni inženjer, Christian Früh, tijekom vožnje u prototipu. Isto tako naglasio je da će novi C63 biti dostupan isključivo s 4-cilindarskim motorima, odnosno druge opcije neće biti dostupne čak ni uz nadoplatu. Prema nekim glasinama automobil bi trebao razvijati točno 503 KS i 750 Nm momenta, što je za 37 Nm više od sadašnjeg modela, usprkos gubitku 4 cilindra. Povećanje momenta navodno dolazi uvođenjem mild hybrid sustava usavršenog na AMG-ovim 6-cilindarskim modelima poput E53. Osim što će novi 4-cilindarski C63 biti jači od svog prethodnika, trebao bi biti i oko 50 kg lakši.

image
Foto: Mercedes

Manji motor momogućiti će niže postavljanje unutar šasije što će za rezultat imati bolji balans automobila. Sve specifikacije moći ćemo potvditi jednom kada automobil bude predstavljen, ali čini se da usprkos manjem motoru novi C63 će ipak biti malo jači od prethodnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:24