NOVI SMJER

Kraj za A5? Audi bi njega i A4 mogao spojiti u jedan novi atraktivniji i praktičniji model

Audi bi u budućoj generaciji mogao odustati od A5 te A4 pretvoriti u atraktivniji i praktičniji automobil na tragu A5 Sportbacka

Budući Audi A4

 Stefan Baldauf/SB-Medien

Nova generacija Audija A4 trebala bi doći na tržište iduće godine. Za sada je siguran samo karavanski Avant, no pretpostavlja se da ćemo dobiti i klasičnu trovolumensku izvedbu. Kako će ona izgledati pokušao je predvidjeti novinar Jean Francois Hubert za internetsku stranicu Carscoops. Isti novinar već je nekoliko puta prilično točno predvidio što će se dogoditi s nekim budućim modelima.

Prema njegovom mišljenju Audi bi u budućoj generaciji mogao odustati od A5 te A4 pretvoriti u atraktivniji i praktičniji automobil na tragu A5 Sportbacka. Tako ne bi više bilo potrebe da u ponudi imaju i A5. To se čini kao prilično logična i moguća opcija jer tržište za klasične limuzine postalo je premalo da bi se od budućeg limuzinskog A4 mogla očekivati dovoljno dobra prodaja.

image

Budući Audi A4

Stefan Baldauf/SB-Medien

Do sada je "uhvaćeno" nekoliko kamufliranih prototipova A4, a svi su bili karavani. No, prilično je izvjesno da Audi neće ostaviti Mercedes i BMW bez pravog rivala za njihove prestižne limuzine. Svojevrsna fastback kombinacija između A4 i A5 mogla bi se pokazati dobrim izborom.

Glasine o tome da neće biti nove generacije A5 kruže internetom već od 2019. godine, a spajanje A4 i A5 u jedan model imalo bi smisla i u financijskom pogledu zbog smanjenja troškova razvoja i proizvodnje.

image

Audi A4 redizajn, 2019.

Audi

Pokažu li se ove glasine istinitima ili ne, sigurno je da će iduća generacija biti podijeljena na klasični A4 i električni A4 e-tron koji će nastati na drugoj platformi i imati drugačiji dizajn. Prve službene informacije o budućem A4 trebale bi biti objavljene u idućih nekoliko mjeseci.

Rendere je izradio Jean Francois Hubert/SB-Medien za portal CarScoops

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 04:14