AKTUALNO

KRALJ KLASE U NOVOM RUHU: Sve o osmoj generaciji VW Golfa koja će premijeru imati već na ljeto!

 
 render Motor1

Volkswagen Golf toliko je popularan model da je i cijela klasa praktički dobila naziv prema njemu. Riječ je o najprodavanijem modelu njemačke marke, a brojke bi trebale postati još bolje kada na tržište izađe osma generacija koju tako dugo čekamo. Što se zasad zna? Prije svega, Golfa postavlja mjerila u svojoj klasi, pa će tako nova generacija biti krcate tehnologijom. Aktualna, pomalo konzervativna unutrašnjost bit će zamijenjena modernim zaslonima, a vjeruje se kako će pritom kao inspiracija poslužiti moderni kokpit novog VW Touarega. Putem spomenutih zaslona vozač će upravljati novom generacijom infotainment sustava.

render Motor1

Što se samog izgleda tiče, izgleda kako su u Volkswagenu odlučili igrati na sigurno, baš kako to i inače znaju (što im pritom odlično ide, pa stoga zašto mijenjati dobitnu formulu, zar ne?). Renderi napravljeni prema špijunskim slikama prikazuju tanka prednja matrix LED svjetla i užu masku. U kombinaciji s kraćim prevjesima, automobil izgleda atraktivno, a dodatnu dozu atraktivnosti daju stražnja LED svjetla novog oblika i s novim svjetlosnim potpisom.

Ispod poklopca bi se trebali naći različiti benzinski i dizelski motori. Ponudu benzinaca otvara 1,0-litreni trocilindraš. Snažnija opcija 1,5-litreni TSI, a GTI verzija vjerojatno će imati 2,0-litreni benzinac ( i snagu od oko 280 KS). Ljubitelji dizela moći će odabrati dobro poznati 1,6-litreni i 2,0-litreni dizelaši. Spominje se kako će 1,5-litreni TSI i 2,0-litreni mild-hybrid tehnologiju. U Volkswagenu su potvrdili kako proizvodnja kreće u lipnju, a Motor1 piše kako će internet premijera biti sredinom ljeta. Javnost bi ga prvi put trebala vidjeti na salonu u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:00