RANGE ROVER

Kraljica ima novog kralja! Pogledajte novu generaciju simbola britanske autoindustrije

Vozi na novoj platformi, ima hibridne motore, a sustav filtriranja zraka eliminira čak i virus SARS-CoV2. Nije šala...
Range Rover

Rolls-Royce i Bentley su okej, ali Range Rover je automobil u kojem se vremešna britanska kraljica Elizabeta II (95) najradije vozila. Pa čak je, kad je šmugnula osiguranju, znala sjesti za njegov volan.

image
Range Rover

Uspije li se izvući iz bolničke sobe u kojoj trenutno boravi, u dvorištu Buckinghamske palače uskoro bi mogla ugledati novu, petu generaciju svog miljenika. I ostati oduševljena viđenim, kao vjerojatno i sav ostali svijet.

image
Range Rover

Ima 125 novopatentiranih tehničkih rješenja, a i dalje izgleda statusno, zadržavši četvrtaste konture oplemenjene maštovitim detaljima. I sadržajem je pravi dragulj u finoći izvedbe, ali i visoke tehnologije.

image
Range Rover

Vozi na novoj platformi MLA Flex, koja će od 2024. primati i čisti električni pogon, a dotad će prihvaćati čak sedam motora: novi klasični V8 twinturbobenzinac P530, blagohibridne dizelaše D250, D300 i D350, blagohibridne benzince P360 i P400 te također nove plug-in hibride P440e i P510e.

image
Range Rover

Elektronika ovjesa povezana s navigacijom unaprijed čita cestu i prediktivno usmjerava rad ovjesa na optimum, a priča za sebe su i električna sva vrata i sustav ventilacije koji filtrira čestice alergena i bakterija, pa čak i virusa SARS-CoV2.

U standardnoj i dužoj izvedbi moći će se konfigurirati izvedbe sa četiri, pet i sedam sjedala, a zakretanje stražnjih kotača poboljšava okretnost i upravljivost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:12